KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Megbosszult egy helyszíni bírságot, börtön vár rá

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt nem jogerősen 2 év 6 hónap börtönre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki korábban kiszabott helyszíni bírság miatt bántalmazott egy szolgálaton kívüli rendőrt – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Dobó Dénes közleménye szerint a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr őrmester szolgálatának ellátása során már több alkalommal intézkedett a vádlottal szemben, egy esetben 15 ezer forint szabálysértési helyszíni bírságot szabott ki.

A vádlott ezen intézkedések, de különösen a helyszíni bírság kiszabása miatt elégtételt kívánt venni a rendőrön.

A vádlott 2023 szeptemberében egy Nyírábrányban megrendezett fesztiválon, ittas állapotban kötött bele a rendőrbe, aki a menyasszonyával volt a rendezvényen.

A rendőr és menyasszonya el akarták kerülni a konfliktust, ezért a vádlottnak hátat fordítottak és távozni akartak. A vádlott indulatosan utánuk ment, megragadta a rendőr vállát, és egy alkalommal ököllel arcon ütötte. A további bántalmazást egy közelben tartózkodó ember akadályozta meg, aki a vádlottat visszatartotta addig, amíg a rendőr és menyasszonya távozott a helyszínről.

A döntés ellen az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen eltérő jogi minősítés megállapítása, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik – jelezte a szóvivő.

Kiemelt kép: illusztráció

Ez is érdekelheti:  Robert Kalinák: Stabilizálódott Robert Fico szlovák kormányfő állapota

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük