KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Még nagyobb sebességre kapcsolt az ukrán kényszersorozás, vagyis emberrablás (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az új ukrán mozgósítási törvény elfogadása után nagyobb sebességre kapcsolt a kényszersorozás Ukrajnában. Egyre többen számolnak be arról, hogy szeretteiket a hadkiegészítők egész egyszerűen elrabolják az utcákról. A hatóságok közben azt is bejelentették, hogy a mozgósítottak a háború végéig kötelesek szolgálni, az állam pedig lefoglalhatja a civilek autóit a hadsereg számára.

Ez is érdekelheti:  Ukrajnában már lőnek a "toborzók" az ellenálló mozgósítottakra

Olena vagyok Lembergből, ma 2024 április 14-e van. Munkács gyönyörű városában vagyok, a hátam mögött pedig a helyi hadkiegészítő parancsnokság épülete áll. Kárpátalja megye határánál megállítottak minket, igazoltattak, és a barátomat, Arszent a rendőrök kitessékelték az autóból. Kis idő múlva azt láttuk, hogy egy buszba tuszkolták és elhajtottak vele, mi pedig követni kezdtük” – kezdte történetét a Híradóban látható felvételen egy fiatal nő, akinek a barátját a munkácsi hadkiegészítő parancsnokságra vitték az igazoltatás után.

A férfihez nem engedtek senkit, majd pár óra fogság után a szlovák zöldhatár mellett tették ki őt és néhány társát, hogy a határőrség letartóztathassa és menekülőknek nyilváníthassa őket. Ilyen esetekben többnyire azonnal mozgósítják az elfogottakat. Azóta erről a férfiról sem tudnak semmit szerettei.

Kidobják az embereket a szlovák határ mellett, és még élvezik is az eljárást. Háború van országunkban, és míg korábban azon nevettünk, hogy az oroszok hogyan mozgósítanak, addig nálunk ez történik a szlovák határ mellett. Így dolgoznak a munkácsi hadkiegészítő katonái” – tette hozzá a kétségbeesett nő.

Ukrajnában a múlt héten fogadták el második olvasatban a mozgósítási törvényt, amelynek értelmében minden hadköteles korúnak 60 napon belül kötelezően jelentkeznie kell az illetékes hadkiegészítő parancsnokságon. Ellenkező esetben 220 ezer forintnyi ukrán hrivnyára büntetik, és bevonják a jogosítványát is.

„Így halnak meg a fiataljaink” – mutatta a Híradóban bemutatott felvételeken a végeláthatatlan katonatemetőt egy harkivi férfi.

A szakértők már most is félmillióra teszik az ukrán hadsereg veszteségeit, mégis sokan úgy vélik, hogy a most elfogadott 25-ről 20-ra kellene csökkenteni a frontszolgálati korhatárt.

A mozgósítást 20 éves kortól kell elkezdeni. Ha túl akarunk élni, mint ország, akkor reálisan kell felfognunk a háborút, és tennünk kell valamit. Ennek hiányában ugyanis akkor fölöslegesen halt meg ez a több százezer ember, fölöslegesen szereznek sérüléseket és esnek el ma is. A totalitárius ellenfelünknek még 150 milliós tartaléka van” – mondta egy ukrán szakértő.

Az új törvény értelmében Ukrajnában kötelezővé válik a katonakönyv kiváltása, annak meglétét a rendőrség, a toborzók, illetve a határőrség is ellenőrizheti. Katonakönyv hiányában még a felmentést élvezők és a rokkantak sem utazhatnak külföldre. A hadsereg pedig lefoglalhatja a civilek autóját. A jogalkotók – az ukrán vezérkar kérésére – törölték a törvényből a szolgálati időkorlátot, amit korábban 36 hónapban határoztak meg. A hadkötelesek ezentúl tehát ennél hosszabb időre is behívhatók a seregbe.

Szembeköptek minket, mint a jobbágyokat. Élve eltemetnek minket. A győzelmünket is elásták ezzel. Már nem katonák, hanem rabok vagyunk. A tetteikkel Istent nem ismerve végeznek ki így minket” – mondta egy elkeseredett mozgósított.

Közben napvilágot látott több olyan felvétel is, amelyeken az AZOV nevű, nagyon sokak által nácinak tartott, félkatonai szervezet az odesszai jogi egyetem hallgatóinak tartott toborzó előadást.

A diákoknak ökölbe szorított, szívre tett kézzel kellett ordítania a szélsőséges szabadcsapat Ukrajnához szóló imáját. Az országban csak az első diploma megszerzéséig van katonai mentessége a diákoknak, másoddiplomás képzéssel azonban már nincs esély a halasztásra.

hirado.hu, M1

Kiemelt kép: hirado.hu grafika

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük