KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: Németország háborúra készül Oroszországgal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az a nemrég kiszivárgott felvétel, amelyen magas rangú német tisztek beszélgetnek egy a Krími híd elleni lehetséges támadásról, nem hagy kétséget afelől, hogy Berlin katonai konfliktusra készül Moszkvával – erre figyelmeztetett a volt orosz elnök, Dmitrij Medvegyev vasárnapi Telegram-csatornáján közzétett bejegyzésében.

Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője, a hét elején napvilágra került hangfelvételt kommentálta. A történetet pénteken hozta nyilvánosságra az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan, aki elmondta, hogy a felvételt orosz biztonsági szervtől kapta.

Ez is érdekelheti:  Hiteles a német tisztek Krími híd elleni támadásról szóló hangfelvétele

A 38 perces felvétel, amely állítólag február 19-én készült, és a német légierő négy tisztje közötti beszélgetést tartalmazott, akik között hallható a parancsnok, Ingo Gerhartz altábornagy hangja is. A tisztek operatív megbeszélést folytattak azokról a nagy hatótávolságú Taurus rakétákról, amelyek szállítását Berlin korábban már fontolóra vette. A tisztek a beszélgetés alkalmával ezeknek a fegyvereknek a Krími híd elleni bevetését latolgatják, amelyet úgy kellene kivitelezni, hogy az részükről tagadható legyen és csak az ukrán fél felelősségét vethesse fel.

A hangfelvétel nyilvánosságra kerülése komoly botrányt kavart Németországban, és számos vezető parlamenti képviselő a nemzet kémelhárítási tevékenység hatékonyságát követelte. A német védelmi minisztérium megerősítette a felvétel hitelességét, de sem a hadsereg, sem Olaf Scholz kancellár kormánya nem kommentálta a magas rangú tisztek által megvitatott terveket.

Medvegyev vasárnapi Telegram bejegyzésében azt valószínűsíti, hogy Berlin majd úgy próbálja beállítani a történteket, hogy fogalma sem volt a lezajlott megbeszélésről. Úgy véli, hogy a német hatóságok a kiszivárgott beszélgetést pusztán hipotetikusnak minősítik, és azt mondhatják majd, hogy a hadsereg “megszállott katonái egyfajta szimulált eset gondolatával játszadoztak el”.

“Minden olyan kísérlet, amely a Bundeswehr tisztjeinek beszélgetését csupán rakétákkal és tankokkal folytatott “játéknak” állítaná be, rosszindulatú hazugság lenne”

– figyelmeztetett a volt elnök.

“Németország háborúra készül Oroszországgal”.

Medvegyev azt is megjegyezte, hogy Scholz kabinetjének álláspontja végül is lényegtelen lehet a Moszkva és Berlin közötti patthelyzetben.

“A történelem számos példát ismer arra, amikor a katonák képesek voltak döntéseket hozni civil feletteseik feje fölött egy háború kirobbantásáról vagy éppen [konfliktus] szításáról”

– tette hozzá.

Kifejezetten egy hipotetikus provokációs forgatókönyvre utalt ezzel, amelyben a német katonaság meggyőzhetné Scholzot, hogy az orosz erők rakétát indítottak “Berlinre”, amelyet elhárítottak.

Újabban több német tisztségviselő is felvetette az Oroszországgal való esetleges háború kérdését. Vasárnap a német egészségügyi miniszer, Karl Lauterbach azt mondta, hogy Németországnak javítania kell az egészségügyi rendszerén, hogy képes legyen gyorsan reagálni az olyan “nagy katasztrófákra”, mint amilyen például egy katonai konfliktus.

A múlt hónapban Carsten Breuer német tábornok “szemléletváltásra” szólított fel a társadalomban, és hangsúlyozta, hogy a [német] nemzetnek fel kell készülnie az Oroszországgal egy öt éven belül esetlegesen bekövetkező háborúra. Boris Pistorius német védelmi miniszter tavaly novemberben azt mondta, hogy az országnak “hadra foghatóvá” kell válnia, majd januárban ismét kijelentette, hogy Berlinnek és valamennyi NATO-szövetségesének aktívabban kellene felfegyverkeznie, hogy képes legyen egy rájuk kényszerített háborút megvívni.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Alekszej Majsev)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük