KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev Liz Trussról: Az „őrült” miniszterelnök megérdemli a közgazdasági Nobel-díjat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök csatlakozott a Liz Truss brit miniszterelnököt kritizáló kórushoz, minősítve azt az „eredményt”, amit 45 nap alatt elért Truss.


Az „őrült” miniszterelnök „megérdemli a közgazdasági Nobel-díjat a hazája pénzügyeinek valaha volt leggyorsabb tönkretételéért”

viccelődött az orosz ex-elnök csütörtökön a közösségi médiában. A megjegyzés egy kommentár részeként hangzott el, amely Medvegyev szerint a modern európai vezetők kormányzáshoz való alkalmatlanságát és képzetlenségét illette.

A Truss-kormányt azután érte kritika, hogy a Kwasi Kwarteng volt pénzügyminiszter által javasolt radikális neoliberális politika megváltoztatása felborította a brit pénzügyi piacot, ami a nemzeti valuta erőteljes leértékelődését okozta.

Kwartenget menesztették, és helyére múlt pénteken Jeremy Hunt érkezett, aki az  adócsökkentés gondolatával jött elő, hogy felpörgesse a gazdaságot, miközben a kormányzati kiadásokat is kívánta növelni a globális energiaválság hatásainak enyhítése érdekében.

A Truss-kabinet zűrzavarát tovább fokozta Suella Braverman belügyminiszter szerdai lemondása, valamint a miniszterelnök és Whip Wendy Morton főkapitány, és helyettese, Craig Whittaker közötti véleménykülönbség.

Truss szeptember 6-án vette át a brit kormány vezetését, amely mindössze 44 napig tartott.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen Dmitrij Medvegyev / news.myseldon.com 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Liz Truss bejelentette, hogy lemond a brit miniszterelnöki tisztségről

 

 

Ez is érdekelheti:  Van-e helye az unióban egy terrorállamnak?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük