KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: Hosszú futásodra – avagy Mert mondani valójuk valóban nincs, beszélnivalójuk is alig

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Sípoló macskakő (ez a macskakő valószínűleg a jobb összecsengés hatásáért került oda, hiszen a történetben az akkori útburkoló anyag, a bazalt kiskocka játszott) című filmmel nevet szerző Gazdag Gyula jegyez egy tizenöt perces etűdöt a mai hetvenesek világra eszmélésének idejéből, ezzel a címmel: Hosszú futásodra mindig számíthatunk.

Finom iróniával rajzolta meg egy szocialista hős portréját, aki extrém terhelésekkel tartotta karban fizikumát. Akár a hideg őszi esőben is futott atlétában, gatyában, mezítláb hosszú távokat, s minden évben átúszta Budapestnél a jeges Dunát.

Ma már jóval hosszabb távokat futnak – akik akarnak és tudnak, s fehér holló Budapesten a jeges Duna. A szocialista embertípus kamerák előtti hosszú futásait napjainkban úgynevezett politikusok mutatják be. A mi Zitánk például, aki egy vemhes víziló ügetésével menekül riporteri kérdések elől, mert nincs annyi politikusi sütnivalója – ha igazi válasza nincs, akkor úgy válaszoljon, hogy azzal semmit se mondjon. Mert mondani valójuk valóban nincs, beszélnivalójuk is alig. Van még az ő brancsából Zsóti, a lépcsőfutó gyalog kakukk, aki hercig táskájával hóna alatt szedi hármasával a lépcsőket fel és alá, ha kérdéssel zavarják „politikusi” hiányait.

Ennyi szellemi és politikai teljesítmény várható tőlük, környezetükből igazi hírt Anonymus erecskéi jelentenek, mikkel felzavarta a nemzet testéből szakító cápák poshadó politikai állóvizét. No, meg Gyuszi sofőr fegyelmije az álmos főpolgármester szabálytalan tranzitálása okán.

Persze, ezek nem nagy esetek – pláne úgy, hogy a NER oldalán rendszer szintű vitorláskalandról, csőbe húzott képviselőről (ki komolyan vette, hogy jogos megélnie sokszínűségét), s egy nyári megengedhetetlen hétről szóló botrány ver hullámokat az Adrián. Amott a futléták, tévészékháznál lincseléssel fenyegetők, az „Emil és a detektívek” címlapjának horpadt arcú gonosztevője dühösen óvatos kikukucskálása a munkatársi ágyból. A többi szóra sem érdemes, mert minden, ami a családok és az ország gazdasági erejét, vagyonát gyarapítja – merő parasztvakítás, és minden lezárás, kizárás, lebontás, bezárás, eladás – ami a családok és az ország gazdasági erejét apasztja: a szebb, boldogabb, szabadabb jövőt hozza nekünk ijesztő közelségbe.

Ennek a fényes jövőnek zálogaként hetüknek sikerült kiállítani ötöt, kikből a két leghülyébbet azonmód elfüstölték, s a maradékból elvettek még egyet, mert ő kell a fővárosi pénzcsapok mellé. S lám, no né, na ná, na hó, minő meglepetés (vagy épp megalapozott politikai teljesítmény?), hogy a cérnaszálon himbálózó luftballon ember lett a … Mi is? Választás nyertese? Ki tudhatja? Az egész folyamat sűrű függönyök mögött zajlott. Mostantól ő a hetek meg még a hatalmas tömegvonzással jelen lévő Bősz, kilencedikként a nem kisebb táború váratlan valaki, s talán tízedikként mindenféle kutyamaradék felkent vezére? Bennük, a tíz plusszosokban van a nyíltan átlátszók világszövetségének bizalma? A látszat szerint 12 – 13 éve csorog el belőlük ez a bizalom végig a lábukon – futás közben és futás nélkül is olyan mennyiségben, hogy a frissen felállított bandériumok mellé (amilyen az LMP, Jobbik, Momentum) vissza kell hozni a 2010 előtti veteránok tömegeit, és már nem csak gombától szédülnek, van nekik Pálinkásuk is.

Ma ott tartunk, hogy meg kell védenünk a gyermekeinket védő törvényünket. Mert a nyíltan átlátszók világszövetsége átrendezte hadállásait, hogy elibénk vágva vegye el nehéz munkánk aratását. Hisz velünk –a derékhaddal- nem bír, magához torzítaná hát a jövőt – gyerekeinket, unokáinkat. Ha sikerül nekik, csak az öregedés és természetes kihalás idejét kell kivárniuk. Ez a pár év pedig azokhoz az évszázadokhoz (vagy tán ezer években mérhető időhöz), amiket végigügyködtek már az emberi világ igazgatásában – nem nagy idő.

Kiemelt képen Gurmai Zita menekül Szarvas Szilveszter kérdései elől

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: