KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Martina Moyski: A magyar miniszterelnök egyengeti a keresztény-muzulmán együttműködést

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor megosztó megjegyzései a Katari Gazdasági Fórumon

DOHA, Katar (ChurchMilitant.com) – Magyarország miniszterelnöke a közel-keleti ország fővárosában, az e héten rendezett Katari Gazdasági Fórumon (QEF) nem csak pénzről beszélt. Olyan megosztó témákat is érintett, mint a keresztény-iszlám együttműködés vagy Ukrajna békéje.

Orbán Viktor katari kollégája, Tamim Bin Hamad Al Thani sejk meghívására utazott Dohába, hogy részt vegyen a gazdasági fórumon az oda meghívott államfőkkel és cégvezetőkkel együtt. A háromnapos tanácskozás, amelyet a baloldali beállítottságú milliárdos üzletember, Mike Bloomberg támogat, “A Világ Újfajta Növekedése” címet viselte.

 

Az agytorna kerülése

A nyitó ülésen Bloomberg elcsépelten közhelyes kifejezésekkel tárgyalta a globális gazdasági kihívásokat és ezek megoldási lehetőségeit. Az Egyesült Államok 2020-as demokrata elnökjelöltje ezt mondta:

A világgazdaság továbbra is viharos időket él. A nagy recesszió óta egyre nagyobb bankcsődök következnek be. Szűkül a hitelfelvételi lehetőség. Az infláció magas. Oroszország Ukrajnával háborúzik. Az éghajlati válság pedig fokozódik, ha nem lesz merészebb és gyorsabb az energiaátállás.

Aztán a kemény baloldaliaknak és istentagadó globalistáknak ebbe a keverékébe egyszercsak betoppant egy Európa szívében élő kicsi, többségében katolikus, ezer éves nemzet konzervatív vezetője, hogy váratlanul olyan dolgokról beszéljen, amilyenekre ott senki se számított. A fórumot ugyanis nem csak arra használta, hogy a gazdasági kihívásokról pufogtasson elcsépelt, ócska patronokat, hanem az ezek mögött meghúzódó vallási kérdésekre is kitért.

 

A keresztények és a muszlimok együttműködhetnek és együtt is kell is működniük a hagyományos értékek védelmében

A Bloomberg főszerkesztőjének, John Micklethwaitnak adott interjújában Orbán, a többi műsorvezetővel ellentétben, azt mondta:

A keresztények és a muszlimok együttműködhetnek és együtt is kell is működniük a jövő fő kérdéseinek, köztük a migrációnak, a nemek közötti egyenlőség propagandájának és a szuverenitásnak a megválaszolásában. A keresztények és a muszlimok együtt tudnak és kell is együtt dolgozniuk a hagyományos értékek védelmében – mondta. Katari utazásom és találkozásom [Őfelsége Sheikh Al Thanival] csak megerősítette ezt a meggyőződésemet.

Meglehet, hogy a felszólalónak ez a meggyőződése némelyek számára naivnak, sőt akár történelmietlennek is tűnhetett, különösen egy olyan ember részéről, aki a politikusi szakma elemi iskoláját Soros György tanintézményeiben végezte, és akinek országát évszázadokon át az Oszmán-Török Birodalom iszlám hadserege, később pedig a szovjet Vörös Hadsereg tartotta megszállva.

 

Többé nem csapnak be minket

De Dr. Téglásy Imre, a Human Life International Magyarország igazgatója magyar nézőpontot ajánlott Orbán álláspontjának megértéséhez. Téglásy, aki a Church Militantnak olyan magyarként mutatkozott be, mint aki a nemzeti függetlenséget nem tudja elválasztani „a magzatgyermekek életjogban gyökeredző szuverenitásától”, a következő magyarázatot adta:

Az 1989-es, úgynevezett “rendszerváltás” óta nekünk, magyaroknak be kellett látnunk, hogy a Nyugatnak a szabadságról, az emberi jogokról és a demokráciáról hangoztatott szóvirágai valójában nem a mi éppen csak megszerzett nemzeti függetlenségünk megerősítését szolgálják, hanem a saját, hazaáruló politikusaink segítségével piacaink megszerzését, illetve nemzeti önazonosságunk egyre fokozódó megkérdőjelezését.

E sok évnyi folyamatos megtévesztés után rá kellett döbbennünk, hogy a nyugati vezetők (akár az ENSZ-ben, az EU-ban vagy akár az USA-ban vannak) csupán engedelmes csatlóssá akarnak bennünket idomítani, nem pedig olyan egyenlő méltóságú partnert tisztelnek országunkban, akivel együttműködhetnek nemzeti és keresztény elveink védelmében, ide értve a család fogalmát és a megfogant emberi élet értékét is.

E kezdetben talán keserű csalódás után rá kellett döbbennünk arra is, hogy az istentelenné lett Napnyugaton (West) túl Napkeleten is léteznek olyan “maradék”(Rest) országok, melyek a jelenlegi szövetségesi rendszertől eltérően jobban képviselik a számunkra oly fontos, hagyományos értékeket.

A Biden által kinevezett, új, magyargyűlöletből jelesre vizsgázó, amerikai nagykövetre, David Pressmanre utalva Téglásy hozzátette:

Az EU és a Pressman-típusú neokonok egyre fokozódó, támadó, lekezelő, zsaroló jellegű megnyilvánulásai azt a következtetésünket igazolják, hogy bár az Amerikában és EU-ban élő, úgynevezett barátaink azt szorgalmazzák, szinte kényszerítik ránk, hogy az ő érdekükben gazdasági és politikai öngyilkosságot kövessünk el, náluk nagyobb megértésre számíthatunk Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten, mint az előbb említett “szövetségesek” részéről.

Meglehet, hogy a magyar miniszterelnök elképzelése a hagyományos értékeket védő keresztény-muzulmán együttműködésről nem volt szinkronban a fórum többi résztvevőjével, de szépen összecsengett Fulton J. Sheen érsek atya értékelésével. Orbán és Sheen keresztény-iszlám együttműködést illető álláspontja tehát jól megfér egymással, különös tekintettel arra, hogy az érsek szerint van egy rendkívül fontos dolog, amit mindkét vallás értéknek tekint. Ez pedig az, hogy kölcsönösen mélyen tiszteletben részesítik Máriát, devotion to Mary, Isten édesanyját.

A Korán egész fejezetet (a 19. szúrát) Máriának szentel. A Koránban számos igeszakasz található Máriáról, melyeknek egyike kijelenti: „Ó, Mária, te az Isten kiválasztottja vagy, aki téged megtisztított, és minden asszuony fölé emelt.” (3:42).

Az Erények Könyvének egyik hadísze pedig feljegyzi, hogy sem Máriát, sem az ő fiát, Jézust születésekor nem „szúrta meg bűnével a Sátán.” Ez “fertőzés” alól a muszlimok szerint ugyanakkor rajtuk kívül senki más nem kivétel.

 

Háború, gazdaság és ideológia

A magyar miniszterelnök a Bloomberg-interjúból nem hagyta ki az ukrajnai háború témáját sem, amikor megjegyezte, hogy országa miatt személyesen is érintett ebben a tragédiában.

Érzelmileg ez mindannyiunkat megvisel – szívünk az ukránokkal érez. De nekem most olyan politikusként kell megszólalnom, akinek életeket kell mentenie

– jelentette ki Orbán megjegyezve, hogy Magyarország közvetlenül is érintett és így érdekelt is a háború mielőbbi befejezésében.

Az az érdek pedig, amire hivatkozik, nem más, mint az Ukrajnán belüli magyar nemzeti kisebbség. Ennek tagjait ugynis katonának sorozzák be és arra kényszerítik, hogy a fronton harcoljanak Oroszország ellen. Magyarország tehát minden nap magyar életeket veszít ebben a háborúban, miközben az ország százezrével fogad be ukrán menekülteket.

– Az első perctől kezdve Magyarország azt képviselte, hogy ez a háború a diplomácia kudarca és hogy ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie

– jelentette ki Orbán.

Világos és egyértelmű a véleményünk: fegyverrel nem lehet ezt a bajt gyógyítani,

Orbán a fórumon gazdasági kérdéseket is tárgyalt. Többek között az emírrel folytatott megbeszélést arról, hogy országa cseppfolyósított földgázt importál Katarból, és majd katari pénzből finanszírozzák a budapesti repülőtér megvásárlását. A többmilliárd dolláros repülőtéri projekt ugyanis elakadt az ukrajnai háború által súlyosbított költségvetési hiány miatt.

A konzervatív vezető az Egyesült Államok demokratáit és a Biden-kormányzatot is felszólította arra, hogy hagyjanak fel azzal, hogy ideológiájukat más pushing ideology más országokra tukmálják.

 

Világos és egyértelmű a véleményünk: fegyverrel nem lehet ezt a bajt gyógyítani

Ne avatkozzon be, kérem!utasította rendre Orbán az őt faggató újságírót, Micklethwaitet. – Ne oktasson ki minket, és ne mondja meg nekünk, hogy mi a jó, és mi a rossz vagy hogy mi a szabadság! Ezt mi nem szeretjük. Ez nem az amerikaiak vagy bármely más, idegen nemzetnek a dolga. Ez magyar feladat!

Ilyen és ehhez hasonló megjegyzéseiért kapott nagy tapsot a közönségtől, melyet dúsgazdag Öböl-menti helyiek és nyugati alapkezelők alkottak.

 Írta: Martina Moyski

Eredeti cím: Hungarian pm advocates christian-muslim cooperation

Magjelent a Church Militant honlapon 2023. május 25-én

Fordította: a Nemzeti InternetFigyelő közössége

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Orbán Viktor és Tamim Bin Hamad Al Thani sejk

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: