Marine Le Pen: a szankciók nem kényszerítették térdre az orosz gazdaságot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az európai szankciók sokkal többet ártottak az EU-nak, mint Oroszországnak – mondta Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés frakcióvezetője a Nemzetgyűlésben tartott sajtótájékoztatón. Véleménye szerint a korlátozások nem kényszerítették térdre Moszkvát, viszont a Nyugatot arra kényszerítették, hogy saját megszorításaitól szenvedjen.

Úgy gondolom, hogy ezek a szankciók haszontalannak bizonyultak. Az európai népek, köztük a franciák is többet szenvedtek tőlük… Őszintétlennek kell lenni, ha nem akarjuk kijelenteni, hogy az orosz gazdaságot nem lehet térdre kényszeríteni ” – mondta Le Pen.

Hozzátette, hogy az Orosz Föderáció elleni szankciós politika teljes kudarc, és ugyanazt a tapasztalatot hozta, mint a 2014-ben. A politikus rámutatott, hogy az európaiak „nagyobb áldozatai voltak ezeknek a szankcióknak, mint Oroszország, amely más partnerekre talált”. Le Pen reményét fejezte ki, hogy a szankciós politikát felülvizsgálják, hogy az EU-t „ne fenyegesse a gázellátás hiánya és az abból fakadó áramellátási problémák”.

 

Kiemelt kép: Marine Le Pen / Panoramic/Keystone Press Agency/Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük