KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Már Szlavjanszkért megy a harc – közölte a Donyecki Népköztársaság

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Donyecki Népköztársaság erői az orosz hadsereg tűztámogatásával több mint 230 települést vettek ellenőrzésük alá Donbasszban, és már Szlavjanszkért harcolnak – közölte a Donyecki Népköztársaság (DNR) területvédelmi parancsnoksága a Telegram-csatornáján.

“Jelenleg 231 település van az ellenőrzésünk alatt, köztük Szvjatogorszk és Tatyjanovka. Szlavjanszkért folynak a harcok” – olvasható a napi jelentésben.

Az ukrán csapatok állítólag polgári infrastruktúrát foglalnak el, és a lakosságot emberi pajzsként használják.

A jelentés azt is megjegyzi, hogy az ukrán fegyveres erők Grad típusú rakéta-sorozatvető rendszerekkel, 155 mm-es és 122 mm-es tüzérségi ágyúkkal, valamint 120 mm-es aknavetőkkel lőtték a Donyecki Népköztársaság területét.

Összesen 14 települést ért találat.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában, miután Moszkva elismerte a DNR és az LNR függetlenségét. Vlagyimir Putyin a katonai akciók céljaként “a kijevi rezsim által nyolc éve népirtásnak kitett emberek védelmét” jelölte meg.
A védelmi minisztérium közleménye szerint a fegyveres erők már csökkentették Ukrajna harci potenciálját. Az orosz hadsereg szerint a fő cél Donbassz felszabadítása. Az orosz hadsereg mellett a köztársaságok egységei is tevékenykednek a térségben.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Politico: Ukrajnát frontvonalainak összeomlása fenyegeti

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük