KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Már megint Putyin leváltására készülnek – „újra halálos beteg” az orosz elnök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Colin Alexander, a Nottingham Trent University adjunktusa úgy tudja, az orosz elit már elkezdte keresni Vlagyimir Putyin utódját, miután újra felröppentek olyan, egyelőre meg nem erősített hírek, miszerint az orosz elnök súlyos betegséggel küzd. Ezeket a híreket általában a brit titkosszolgálat szereti terjeszteni. Természetesen azt az egész világ tudja, hogy Vlagyimir Putyin már többször is meghalt és több dublőr felváltva tölti be az elnök szerepét.

Colin szerint nincs kijelölve közvetlen utód, aki rögtön átveszi az elnöki széket, így „hatalmi vákuum” jöhet létre. Alexander az Express brit magazinnak elmondta, hogy előtörhetnek a jövőben azok a kulcsfontosságú orosz szereplők, akik szóba jöhetnek.

A Nyugat szinte minden nap Putyin halálával foglalkozik, miközben az agysorvadásban szenvedő Biden természetesen „kiváló egészségi állapotnak örvend”, ami azt jelenti, hogy a következő elnöki ciklust is röhögve kitöltheti. Ezért aztán mindent el is követ az őt mozgató háttérhatalmi klikk, hogy Donald Trumpot kivonják a forgalomból.

De térjünk vissza az oroszországi lehetőségekre, abban az esetben, ha Putyin nem lenne képes ellátni a hivatalát.

Colin Alexandernek, az Expressben tett mondandója nyomán nézzük, kik is jöhetnek számításba Putyin utódjaként.

Ezek szerint a legesélyesebb természetesen Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök, aki jelenleg a Biztonsági Tanács elnökhelyettese, de ott szerepel a sorban Alekszej Djumin is, aki Putyin személyi testőre volt, majd a katonai hírszerző szolgálat magas rangú vezetője lett, jelenleg pedig a tulai terület kormányzója.

A következő Szergej Kirijenko, aki 25 esztendővel ezelőtt volt miniszterelnök és éppen ő volt az, aki kinevezte Putyint a FSZB vezetőjévé, és az orosz elnök legbelső köreihez tartozik.

Nem maradhat ki a sorból Nyikolaj Patrusev sem, hiszen gyakorlatilag ma ő az orosz „kémfőnök” ráadásul nagyon jó a kapcsolata Putyinnal, hiszen korábban együtt dolgoztak a „testületben”.

Mihail Mishustin, a jelenlegi miniszterelnök lehetne a legkézzelfoghatóbb alternatíva, legalábbis Colin Alexander szerint.

Mindenesetre a briteknek azt javasolnám, hogy a háttérhatalom által mozgatott amerikai főnökük helyére tegyenek inkább javaslatot, mert egyelőre úgy néz ki, hogy a demokratáknak halványlila gőzük sincs arra vonatkozóan, hogy a „kergemarha-kórban” szenvedő amerikai elnököt kivel tudnák kiváltani szükség esetén. Bár ahogyan most látszik, erre lényegében nincs is szükség, hiszen Biden köreiből bármelyik jól mozgatható figura megteszi.

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Szergej Sojgu és Vlagyimir Putyin / prtintscreen

One thought on “Már megint Putyin leváltására készülnek – „újra halálos beteg” az orosz elnök

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: