KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Már Berlinben is Mohamednek hívják a legtöbb újszülöttet

Ahogyan számos más nyugati országokban, úgy Németországban is folyamatosan egyre népszerűbbé válik a Mohamed név.

Németország nagyvárosai közül Berlinbe a Mohamed állt az újszülötteknek választott leggyakoribb nevek listája élén 2022-ben, de az olyan városokban is egyre népszerűbb, mint Hessen és Bréma – derült ki a Német Nyelvtudományi Társaság héten közzétett éves felméréséből. Az adatok azt mutatják, hogy az ország gyors demográfiai átalakulás előtt áll, és az iszlám nevek terjedése csak az egyik tényezője ennek a tendenciának. A legtöbb nagyvárosban például a gyerekek többsége migrációs hátterű, köztük Hamburgban is.

Összességében a német iskolarendszerben a gyermekek 38 százaléka migrációs hátterű, ami túlterhelte az iskolákat, és az olvasási és matematikai eredmények általános romlásához vezetett – írta korábban a Remix News. Az iskolákon belüli növekvő sokszínűség másik negatív hatása, hogy a diákok közötti konfliktusokhoz, az erőszak növekedéséhez vezet.

Németország keleti és nyugati része között is jelentős különbségek vannak. Nyugaton a Mohamed mellett a legnépszerűbb nevek a Noé és a Matheo, amelyek bibliai vonatkozásúak, míg keleten az olyan hagyományos német neveket kedvelik, mint az Emil és a Karl.

Országos szinten továbbra is a Noé áll a rangsor élén.

Mohamed egyre népszerűbb név Nyugat-Európában máshol is. Franciaországban minden ötödik újszülött iszlám nevet visel, a Mohamed a legnépszerűbb. Tovább Brüsszelben is ez a leggyakoribb fiúnév, amelyet az újszülötteknek adnak.

Mandiner

Kiemelt kép: Paul Zinken / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük