KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar-szír diplomáciai viszony helyreállítása – Szír nagykövet köszönete a Magyar Békekörnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bashar Samarah nagykövet, Szíria magyarországi diplomáciai missziójának vezetője felkereste Simó Endrét, a Magyar Békekör elnökét, hogy a diplomáciai viszony  helyreállítása után Szíria és Magyarország között felújítsa a budapesti szír nagykövetség kapcsolatát és együttműködését a Magyar Békekörrel.

A Magyar Békekör, a Magyarországi Arab Közösség Egyesületével karöltve éveken keresztül közbenjárt a magyar kormánynál a Magyarország által 2012-ben egyoldalúan megszakított diplomáciai kapcsolat, és a történelmi jó viszony helyreállításáért a két ország között. A diplomáciai viszonyt 2021-ben állították helyre a két ország megállapodásának eredményeként.

A misszióvezető és a Békekör elnöke közös célnak nevezte a Szíria elleni nyugati szankciók feloldását, és a magyar cégek bevonását Szíria újjáépítésébe. A két ország közös érdeke, hogy a szembenállás egypólusú világrendjét az egyenlőségen és kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés rendje váltsa fel, és népeink külső beavatkozás nélkül fejlődhessenek.

Simó Endre meghívta Samarah urat, hogy a közeljövőben tartson előadást a Békekörben a magyar-szír kapcsolatokról és Szíria nemzetközi politikájáról a többpólusú világrend megteremtéséért.

Samarah nagykövet háláját fejezte ki a Magyar Békekörnek a két ország kapcsolatának fejlesztésére irányuló erőfeszítéseiért, és civil diplomáciai munkásságáért Szíria és Magyarország viszonyának további erősítéséért.

 

Budapest, 2023. április 24. hétfő (MB)

Magyar Békekör

Kiemelt képen: Simó Endre a Magyar Békekör elnöke és Bashar Samarah szír nagykövet

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: