KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy Soros-hálózathoz kötődő aktivista szervezte a Belügyminisztérium előtti demonstrációt

Horgas Péter, a Soros-féle Főnix Mozgalom alapítója szervezte a ma reggeli, be nem jelentett ülősztrájkot a Belügyminisztériumhoz – írja az Origó.

A portál információi szerint az akció szervezőjének és felszólalójának semmi köze az oktatáshoz. Horgas a Soros-hálózathoz kötődő politikai aktivista, aki mérsékelten sikeres színházi pályáját otthagyva politikai akciókat kezdett szervezni.

Mint írják, Horgas a színházvilágban díszlet- és jelmeztervezőként dolgozott, sőt az MSZP–SZDSZ-kormány idején, 2003-ban Jordán Tamás egy rövid időre odavette az akkori Nemzeti Színházba, úgynevezett kreatív igazgatónak. A Gyurcsány-korszakban több kisebb társulat tervezője volt, egyre mérsékeltebb sikerrel. A Gyurcsány–Bajnai-kormány bukása után megpróbálta megpályázni a József Attila Színház vezetését, sikertelenül, 2010 után pedig a fő elfoglaltsága a kormányellenes tüntetések szervezése és persze az ottani szereplés lett.

2018-ban a cégével megalapította a Soros-hálózathoz kötődő Főnix Mozgalmat, amivel szintén számos baloldali demonstráció szervezésében vesz részt. A mozgalomban egyébként több volt SZDSZ-es, illetve a párthoz köthető szereplő, aktivista található.

Az Origó cikke szerint Horgas felszólalt a Soros-hálózat szervezte, a gyöngyöspatai kártérítésekkel kapcsolatos tüntetésen, de a Tanítanék Mozgalommal is akciózott közösen. Horgashoz kapcsolódik, hogy az utolsó utáni pillanatban megtámadták a koronavírus-törvényt, néhány nappal a járvány kitörése után, azaz 2020 márciusában. Az akcióban Soroshoz köthető személyek sora vett részt, Horgas mellett például Majtényi László is. De szintén ő volt az, aki a Nemzeti Nyomozó Iroda előtt cirkuszolt 2018-ban egy jogszerűen lezárt nyomozás ellen.

Aktivitását Karácsony Gergelyék úgy hálálták meg, hogy a szexuális zaklatásos Gothár-botrány árnyékában pozíciót kapott az ellenzéki politizálásból élő Katona József Színházban.

Hétfőn országszerte sztrájkolnak a közoktatásban és a szakképzésben dolgozó pedagógusok, tiltakozva a státustörvény ellen. A Belügyminisztérium elé 0. óra az oktatásért címmel szerveztek ülősztrájkot civilek reggel fél nyolcra. Hogy mennyire volt „civil” a ma reggeli, be nem jelentett akció, az Origó szerint jól mutatja, hogy az alig ötven ember között kik voltak ott: Orosz Anna és Tóth Endre a Gyurcsány-párt ifjúsági tagozatától (mindketten országgyűlési képviselők), Tordai Bence és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnökei, Hegedűs Andrea és Varga Ferenc a Gyurcsány-párt képviseletében, de eljött az MSZP elnöke és a Jobbikból Potocskáné Kőrösi Anita is. Valamennyien országgyűlési képviselők.

Ez is érdekelheti:  Kézigránátot dobtak Nyugat-Ukrajnában egy katonai toborzóirodára

Magyar Nemzet, Origó

Kiemelt kép: Horgas Péter (Forrás: Origó.hu)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük