KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Macron kész tárgyalni Putyinnal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Emmanuel Macron francia elnök az ukrán tévécsatornáknak adott interjúban kijelentette, hogy kész megvitatni Vlagyimir Putyinnal az ukrajnai konfliktus de-eszkalációját célzó javaslatokat – számol be a RIA Novosztyi.

„Felveszem a telefont (ha Putyin hív. – A szerk.). Ez az én felelősségem, és meg fogom hallgatni, hogy mit javasol” – mondta.

Macron hozzátette, hogy Párizs szerepe a konfliktusban az, hogy „a háború idegszála” legyen. Szerinte segíteni kell Kijevet védelmi képességeinek javításában, de a tűzszünet előmozdítása is szükséges. Az elnök azt is megjegyezte, hogy Franciaország kész reagálni az ukrajnai konfliktus eszkalálódása esetén, de nem lesz az agresszió kezdeményezője.

„Nem fogunk az eszkaláció útjára lépni, nincs szükségünk egy újabb háborúra, de készek vagyunk azt mondani, hogy nincsenek korlátok, és reagálni fogunk Oroszország reakciójára. <…> Egyelőre nem teszek támadó kezdeményezéseket, mert ez nem a kollektív szolidaritás szelleme” – hangsúlyozta Macron.

Vlagyimir Putyin korábban azt mondta, hogy Moszkva kész folytatni az együttműködést Párizzsal. Elmondása szerint jó munkakapcsolatot ápolt Macronnal, de az az utóbbi időben úgy döntött, hogy ennek véget vet.

Dmitrij Kiszelev újságírónak adott interjújában Putyin azt is elmondta, hogy szerinte Macronnak van némi neheztelése Oroszországgal szemben, mivel állítólag Moszkva kiszorította Franciaországot Afrikából. Valójában Moszkva nem szorított ki senkit, az afrikai országok önállóan döntöttek az orosz gazdasági szereplőkkel való együttműködés mellett – hangsúlyozta az elnök.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Emmanuel Macron francia elnök. Archív fotó / © AP Photo / Ludovic Marin

 

Ez is érdekelheti:  Bayer Zsolt: Brüsszel, Hajdúnánás, 1980

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Macron kész tárgyalni Putyinnal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük