KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ma 17 éve történt: Gyurcsány hazugságbeszéde, amely válságba taszította Magyarországot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Hazudtunk reggel, éjjel, meg este.” Tizenhét éve került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök hazugságbeszéde – emlékeztetett vasárnap reggeli Facebook-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A beszéd következtében Magyarország a rendszerváltás utáni legsúlyosabb politikai válságát élte át.

Maga a beszéd 2006. május 26-án hangzott el Balatonőszödön, ahol az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja tartott zárt ülést, nem sokkal azután, hogy a balliberális MSZP–SZDSZ-kormánykoalíció megnyerte a választásokat.

Elk∗rtad Feri! Hazudtatok akkor és most is, mindig…

Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök az azt megelőző másfél év kormányzását a beszédben sokszor trágár szavakkal jellemezte, továbbá bevallotta, hogy a régi-új kormánykoalíció hazugságokkal, a valós adatok és a tervezett megszorítások eltitkolásával, lényegében csalással nyerte meg a választást, miközben az országot a csőd szélére sodorta.

A hanganyagot 2006. szeptember 17-én ismerhette meg a közvélemény. Egy ismeretelen, bukósisakos motoros futár vitte el CD-n a Magyar Rádióba. Gyurcsány Ferenc mondatai sokkolták az országot.

A beszéd nyilvánosságra kerülése után Gyurcsány úgy magyarázkodott, hogy szakítani akart a hazudozással, majd kijelentette: nem mond le posztjáról.

Gaudi: 2006-ban tudatos csapaterős harcászat zajlott polgárok tömegei ellen – 15 éve szivárgott ki Gyurcsány beszéde 📺

Tizenhét éve Budapesten a Kossuth téren és több vidéki városban is tüntetések kezdődtek, amelyeken Gyurcsány Ferenc lemondását követelték. Ennek azonban az akkori kormányfő nem tett eleget, ez pedig heteken át tartó tüntetéssorozathoz vezetett. Gyurcsány utasítására a tiltakozók és a baloldali kormány ellen tüntetők megfélemlítésére tömegesen törvénytelen rendőri erőszakot alkalmaztak Budapest utcáin: lovasrohamot vezényeltek anyák és idősek ellen, emberek szemét lőtték ki, viperával ütötték a megemlékezőket, sokszor még az étteremből is kirángatták az ott vacsorázókat.

Egy másik eseményhez is köze van a szeptember 17-i dátumnak, egy éve, röviddel a baloldal újabb történelmi vereségét követően, nem kis cinizmus tanúsítva jelentette be Gyurcsány Ferenc, hogy árnyékkormányt alapít a DK, felesége, Dobrev Klára vezetésével.

Magyar Nemzet

One thought on “Ma 17 éve történt: Gyurcsány hazugságbeszéde, amely válságba taszította Magyarországot

  1. Az ellenzéknek és az országnak is az lenne a legjobb ha El Kúró lelépne a színről és a pénzét számolgatná.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: