KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Folytatódott a Krím ostroma, különböző irányokból támadtak az ukránok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz légierő meghiúsított egy Krím félsziget elleni összehangolt ukrán támadást vasárnap hajnalban, legalább hat olyan drónt semmisítettek meg, amelyek különböző irányokból vették célba a félszigetet – közölte az orosz védelmi minisztérium a Reuters hírügynökség beszámolója alapján. Beszámolójukból kiderült, két drónt semmisítettek meg délelőtt 1.15-kor a Krím nyugati partjainál, fél órával később pedig további négy drónt az északnyugati és keleti partoknál.

A héten az ukrán haderő sikeres csapásokat mért az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt félszigetre, diadalként ünnepelték a többi között azt, hogy megsemmisítették az orosz Triumf légvédelmi rendszert.

Az ukrán támadások száma a frontvonalaktól távol, Oroszország mélyén is megnőtt az elmúlt időszakban.

Elkeseredett ukrán támadások orosz területek ellen NATO hátvédelemmel

Moszkva polgármestere és az orosz védelmi minisztérium vasárnap hajnalban közölte azt is, hogy a moszkvai régió Istra kerületében megsemmisült egy drón. Az előzetes információk szerint személyi sérülés vagy áldozat nem történt a lezúduló dróntörmelékek miatt. Az orosz TASZSZ hírügynökség jelentése szerint ugyanakkor legalább 24 járat késett Moszkva fő repülőterein a támadás következtében.

Sikert könyvelhettek el az ukránok eközben a délnyugat-oroszországi Orjoli területen, ahol egy dróntámadásban megrongálódott egy olajraktár – derült ki a régió kormányzója, Andrej Klicskov Telegram-üzenetéből.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Hatalmas füstfelhő gomolyog egy lőszerraktár felett, miután tűz ütött ki egy kelet-krími katonai bázison  2023. július 19-én (Fotó: MTI/AP/Kommersant Publishing House/Viktor Korotajev)

One thought on “Folytatódott a Krím ostroma, különböző irányokból támadtak az ukránok

  1. Ezt adta ki nekik az USA: lehetetlenné tenni az oroszoknak, hogy legyen helye a flottájuknak. Na ez nem fog menni.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: