KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

M E G H Í V Ó

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nagyításért KATT a képre

A trianoni békediktátum 90. évfordulóján az Országgyűlésben, majd a Bazilikában tartandó közös megemlékezés után a Jobbik a Szabadság térre vonul, hogy az ereklyés országzászló visszaállítását követelje.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom történelmi sikernek értékeli, hogy június 4-én, pénteken 16:30-tól emlékülést tart az Országgyűlés. A párt képviselői részt vesznek a 18 órakor kezdődő imádságos megemlékezésen is a Szent István Bazilikában. Az ökumenikus rendezvény 19:30-kor történő befejeztével a Jobbik vonulást tart a Szabadság térre, ahol az ereklyés országzászló visszaállítását követelő gyűlést tart.

A Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja

Hazudik az MSZP a trianoni emlékülésről is

Hazugság, hogy az MSZP a felszólalási leheetőség hiánya miatt nem vesz részt a trianoni békediktátum 90. évfordulóján sorra kerülő emlékülésen, hiszen annak előzménye, hogy a Jobbik politikai vitanapot kezdeményezett a témában június 4-ére, azt azonban nem támogatta egyetlen szocialista képviselő sem. Világos tehát, hogy csak arról van szó: a magyarellenességben korábban élen járó SZDSZ szerepére tör az MSZP. A Jobbik reméli, hogy hasonló sorsra is jutnak a hungarofóbok.

Történelmi siker, hogy – pontosan a Jobbik április 26-án bejelentett tervei szerint – augusztus 20-án lép hatályba a magyar állampolgárság megadása elszakított honfitársainknak, és 2010. június 4-én kerül bevezetésre a Trianon-emléknap. Bár még május 17-én is úgy reagált Semjén Zsolt a békediktátummal kapcsolatos politikai vitanap Jobbik általi kezdeményezésére, hogy a javaslat Robert Fico érdekeit szolgálja, de két nappal később ő maga terjesztette elő a június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánító törvényjavaslatot. Bár a Jobbik korábban benyújtott, hasonló javaslatát nem is tűzték napirendre, Fidesz-színekben mégis megvalósulhatott e hazafias intézkedés.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom azért is tartja történelmi sikernek az emlékülés kiharcolását, mert 20 éve a Fidesz még demonstratívan kivonult az ülésteremből, amikor a békediktátumra egyperces néma felállással emlékezett az Országgyűlés. 10 éve, a Fidesz kormányzása alatt pedig semmilyen megemlékezés nem volt, hiába tartottak a 80. évforduló másnapján államfőválasztó ülést a Parlamentben. Bízunk benne, hogy a jövőben állami kitüntetések, emlékbélyeg és más méltó elemek is kísérik az évfordulót.

Ez is érdekelheti:  Bús Balázs: Kiss László polgármesternek le kell mondania az óbudai korrupciós botrány miatt

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Jobbik az emlékülés részvevőinek a történelmi Magyarország címerét ajándékozza aranyozott kitűző formájában, hogy ez az ún. középcímer (mely a házelnök mögött is látható a Parlamentben) a nemzeti összetartozás jelképe legyen. Ennek viselésére kéri a Jobbik azon honfitársakat is, akik június 4-én 19:30-kor a Szent István Bazilikától a Sas utcán keresztül a Szabadság térre vonulnak közösen, hogy az ereklyés országzászló visszaállítását követeljék.

Novák Előd

a Jobbik alelnöke

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük