KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Luganszk közelében az ukrán hadsereg, illetve a luganszki Népi Milícia állásai közötti távolság 370 méterre csökkent

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ellentmondásos előjelek után június 16-án találkozik egymással az orosz és az amerikai elnök. A megfigyelőben ez számos kétséget ébreszt. A pozitív előjelek mellett számos negatív is jelen van. Olyanok, amelyek megfordíthatják a most pozitívnak tűnő tendenciákat.

Mi lesz ez: sikeres tárgyalás – vagy megint olyan átverés show, amivel két és fél éve Párizsban csúnyán megvezették az orosz diplomáciát?  Amelyet, úgy tűnik a kismalac és a farkas meséjéből az előbbinek a gyermeki naivitása hat át. 

A Luganszk környékén lévő Katyerinovka településtől nem messze veszélyes mértékben lecsökkent a szembenálló felek állásai közötti távolság – adja hírül a „Donbassz Szegodnya” tudósítója, hivatkozva az EBESZ-re.

 „Egy pilóta nélküli repülőgép egy 65 méter hosszan, T-alakban meghosszabbított lövészárkot fedezett föl mintegy 2 km-re, délnyugatra, az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt álló Katyerinovka településtől, ami 64 km-re nyugatra található Luganszktól. E cselekményt úgy értékeljük, hogy az ukrán hadsereg, Luganszk irányában előrenyomult. Aminek következtében az ukrán hadsereg, illetve a helyi fegyveres erők állásai közötti távolság hozzávetőlegesen 370 méterre csökkent. (1)

Korábban az EBESZ arról tájékoztatott, hogy Szlavjanszk vasútállomásán az ukrán hadsereg tüzérségi fegyvereit látták. Az EBESZ-nél arra is panaszkodtak, hogy meg akarják verni őket, amiért a Donbasszban a koronavírust terjesztik. (2) A szervezetnél azt is közölték, hogy egy donyecki lakos kiment, hogy megnézze az áramot, ám az ukránok ágyúzása következtében életét vesztette.

Az ukrán hadsereg harci technikát dob át a Krímmel közös határra

Mint a „Donbassz Szegodnya” tudósítója jelenti: ukrán lakosok ismét jelzik, hogy az ukrán hadsereg haditechnikájának intenzív szállítását figyelték meg a Krím irányában.

A világhálón közzétett videón az ukrán hadsereghez tartozó haditechnika szállítása látható Harkov, Herszon és Nyikolajev megye vasútvonalain. Hírek szerint a rakományok a Krím-félsziget irányában haladnak.

Ez is érdekelheti:  Mező Gábor üzent Magyar Péternek: hogyan lehetett nagyapád egyszerre 56-os szabadságharcos és fogalmazó a “Markóban”?

Emlékeztetőül: korábban közöltük, hogy Luganszk közelében az ukrán hadsereg és a luganszki Népi Milícia állásai közötti távolság 370 méterre csökkent. Egy ukrán tábornok pedig feltárta, hogy az ukrán tüzérség miért lőtt mindenre, egymás után, a két népköztársaság területén.

Megjegyzések:

(1)  A 2015 februári minszki fegyverszüneti megállapodás értelmében a szembenálló feleknek a tűzszüneti elválasztó vonaltól 1,5 – 1,5 km-re vissza kellett (volna) vonulniuk. Az ukrán fél, mint ahogy semmit sem, úgy ezt az előírást sem tartja be. Gorlovka környékén előfordult, hogy a távolság 80 méterre csökkent. Mindez az ukrán hadsereg lopakodó előrenyomulása következtében.

(2)  Az EBESZ elfogult, részrehajló magatartása következtében a lakosság egyébként is ellenséges velük szemben. A gyanakvást fokozza a mostani járvány. Ráadásul a Donbassz lakosai tisztában vannak azzal, hogy a járványügyi helyzet Ukrajnában, az ukránok által ellenőrzött területeken lényegesen rosszabb, mint a népköztársaságokban. A járvánnyal szembeni védekezésről a gazdasági összeomlás szélén álló országban alig-alig lehet

Cs. S.

NewsFront

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük