KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Levédia krónikása: Mit akar Oroszország Ukrajnától? (18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Olvasom a sok hozzászólást hogy béke kell. Hajrá Fidesz! Írjátok már meg, mit tesz a Fidesz a békéért. Mert ugyan pofázni könnyű a békéről – miközben az agresszort támogatja – ők úgy képzelik a békét hogy Ukrajna leteszi a fegyvert és önként átadja az országát Oroszországnak. Ez a Fidesz béketerve. Gondolkozzatok, nem nehéz – írta ezt valaki hozzászólásként tele helyesírási hibákkal, amit kijavítottunk.

Levédia krónikása az alábbiakat válaszolja neki:

Én tíz éve ezt teszem. Azóta, hogy sokan nem ezt tették. (És igen, ma sem teszik. Közöttük maga sem.) Megelégszik a liberálfasiszta Nyugat és a nacionálfasiszta Ukrajna által összekotyvasztott, másodlagos frissességű propaganda fast food-dal. Én viszont az eredeti forrásokból tájékozódom. Jól tudok, ugyanis, oroszul.

De ha az ember csakugyan akarja tudni az igazságot, ehhez nem feltétlenül kell tudnia oroszul. Mindezek az információk számos más nyelven – angolul, franciául, spanyolul (és németül is) elérhetők. MINDENT LEHET, CSAK AKARNI KELL.

(Én például, 68 évesen, nem a legjobb egészségi állapotban, elmentem Donyeckbe. Hogy személyesen győződjek meg arról, hogy kinek van igaza. És arról győződtem meg: hogy OROSZORSZÁG, A DONBASSZ MONDJA AZ IGAZAT. Saját szememmel is ugyanazt láttam, saját füleimmel is ugyanazt hallottam a véletlenszerűen megkérdezett ottani emberektől, mint amit addig csak az ottani híradásokban. (Remélem, nem akarja azt mondani, hogy az orosz titkosszolgálat előzőleg elrabolt engem, átoperálta a szememet, a füleimet – az agyamat -, hogy azt lássam, halljam, mondjam, amiket AZ OROSZ PROPAGANDA ÁLLÍT, SULYKOL?)

Maga járt Donyeckben? Tudja, látta, hogy ott mi minden történt 2014 tavasza óta? El sem hinné – senki nem hiszi el – azokat a szörnyűségeket, amik ott történtek. Amiket a magukfajták ukrán barátai ott csaknem kilenc éven keresztül műveltek.

És ne mondja nekem, hogy mindez agyrém, mesebeszéd, kitaláció! Nem orosz ügynökök, hanem a maguk ukrán barátai vették föl mobilra orosz HADIFOGLYOK megkínzását, kivégzéseit, keresztre feszítését és elevenen történt megégetését. Az ukrán erőszakszervezetek megtorlásait, terrorját az általuk visszafoglalt településeken.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Szuverenitás és az orosz propaganda
Ennek az orosz hadifogolynak a végtagjait egy tankcsapdához bilincselték, megkínozták, majd megégették

 

Az orosz megszállókkal való együttműködéssel megvádolt lakosok kivégzése Herszonban
Egy Harkov megyei falu kivégzett lakosai, az ukrán csapatok visszatérése után
Az “Ogyesszai Hatiny”
Az áldozatok tablója
A donyecki fegyveres erők egy foglyul ejtett harcosának keresztre feszítése és megégetése
Bajtársai találták rá keresztre feszített és megégetett parancsnokuk maradványaira

Mindezt gondosan titkolták (és titkolják mindmáig) előlünk. AZÉRT IS TILOS “AZ OROSZ PROPAGANDA”. MERT HA KIDERÜL AZ IGAZSÁG, NEKIK VÉGÜK.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Náci-e az ukrán hadsereg? (18+)

 

Egy újabb felvetés:

A Fidesz fegyverszünetre, majd az azt követő béketárgyalásokra szólít fel.

 

Levédia krónikásának válasza:

A fegyverszünet LEÁLLÍTANÁ A TOVÁBBI VÉRONTÁST, és lehetővé tenné a béketárgyalások megkezdését. A BÉKETÁRGYALÁSOK SORÁN MEG LEHETNE TÁRGYALNI A BÉKE FELTÉTELEIT. Ez még nem jelentené Ukrajna bekebelezését.

 A békének, orosz részről, három feltétele van:

 

  • 1. Ukrajna szabaduljon meg az országot irányító náciktól – MINDEN BAJ OKOZÓITÓL.
  • 2. Ukrajna mondjon le a NATO-tagságról.
  • 3. Ukrajna ismerje el, hogy – A NÉPEK ÖNRENDELKEZÉSI JOGÁNAK MEGFELELŐEN – a Krím, a Donbassz (Donyeck és Luganszk megye), illetve Zaporozsje és Herszon megye népe – VISSZA AKART ÉS AKAR TÉRNI OROSZORSZÁGBA. (Ahonnan 1922-ben, egy önkényes döntéssel, a megkérdezésük nélkül, akaratuk ellenére, kiszakították, és Ukrajnához átcsatolták őket.)

Ad 1. Nácitlanítani kell Ukrajnát

 

Ad 2. A NATO már Ukrajna felől is nyomulni akar Oroszország felé. (Ahonnan a nukleáris töltetű rakéták néhány perc alatt elérnék Moszkvát. Úgy, hogy idő sem lenne bármiféle ellenintézkedésre)

 

Ad 3. A Krím lakossága elsöprő többséggel az Oroszországhoz történő visszatérésre szavazott. Ilyen népszavazást 2014-ben, taktikai okokból, Putyin a Donbasszban nem engedett meg, de a lakosság több mint 80 százaléka ott is a két népköztársaságnak az Ukrajnából való önálló, szuverén államokként való kiválására szavazott. Tette mindezt úgy, hogy – a Krímmel ellentétben – az ottani lakosságot nem védték orosz csapatok, és a pár nappal korábban megindult ukrán hadsereg nyomult előre.

Ezek lennének hát azok a krími szavazók, akik “a rájuk fogott orosz géppisztolyok kényszere alatt szavaztak”. 96,77 %-ban az Oroszországhoz történő visszatérésre. Meg lehet-e rendezni ilyen szívből jövő örömujjongást? Meg lehet-e rendezni az örömkönnyeket?

Ide tartozik még, hogy Ukrajna és Belorusszia – noha nem voltak önálló államok – a szovjet vezetés jóvoltából az ENSZ alapító tagjai. Ott voltak az 1945. június 24-i San Francisco-i konferencián, amelyen 62 ország megalakította az Egyesült Nemzetek Szervezetét (ENSZ), és elfogadták annak Alapokmányát.

Az ENSZ Alapokmánya pedig a nemzetközi kapcsolatok alapelvei közé emelte A NÉPEK ÖNRENDELKEZÉSI JOGÁT. (Amit aztán az emberi jogokról szóló, 1966-ban, egy és ugyanazon a napon elfogadott két nemzetközi egyezségokmány (a polgári és politikai jogok, illetve a gazdasági, szociális és kulturális jogok egyezségokmányának legelső cikkelye előír.) Erről nemcsak a kijevi rezsim, de annak nyugati mentorai is elfeledkeztek. (Ezt magunkról is tudjuk: a mi önrendelkezési jogunkat sem tartják tiszteletben)

Ukrajna pedig – noha eszerint az ENSZ alapító tagja, az Alapokmány aláírója – ezt az alapelvet rúgja fel, ezzel:

„Egy nyelv, egy (egységes) nemzet, egy (egységes) Ukrajna

Ennek alapján járta az a mondóka, hogy “a Krím / a Donbassz vagy ukrán lesz, vagy néptelen”. Maga akarna egy olyan ország állampolgára lenni – vagy annak maradni – ahol ilyesmiket vágnak a fejéhez?

Eme alapfelfogás alapján persze szó sem lehetett sem autonómiáról, sem pedig a Donbassz különleges státuszáról, ami pedig alapja volt a kelet-ukrajnai konfliktus békés rendezését célzó Minszk-2 megállapodásnak. (És amit az ENSZ Közgyűlés – egyhangúlag elfogadott határozatával – NEMZETKÖZI EGYEZMÉNYNEK ISMERT EL. Amit, persze illik – illene, illett volna – mindenkinek betartani. Már ha a nemzetközi életben a nemzetközi jog uralma – A NEMZETKÖZI JOGREND (the rule of INTERNATIONAL law) érvényesülne.

Ukrajnában kezdettől fogva nem csináltak titkot abból, hogy eszük ágában sincs a minszki megállapodásokat végrehajtani (mivel az a kijevi rezsim halála lenne). A Nyugat pedig falazott nekik, mivel A MINSZKI MEGÁLLAPODÁSOK BETARTÁSA ELHOZHATTA VOLNA A BÉKÉT – ami nagyon nem állt az érdekükben. Már csak azért sem, mert – orosz értékelés szerint – a különleges státuszú Donbassz megvétózhatta volna Ukrajna NATO-tagságát.

(Nyilván ez állhat a mögött, hogy az orosz vezetés annyira akadályozta a Donbassz végleges kiválását Ukrajnából.

Ezért igyekezett Oroszország mindenkinél jobban fenntartani Ukrajna területi egységét – olykor hajmeresztő engedmények, kompromisszumok árán is. Mely törekvését mindvégig ellene fordították, és azt gyengeségnek vélve, lényegében Az ORRÁNÁL FOGVA VEZETTÉK.

Ezért mondják azt, hogy a mostani háború Ukrajna NATO-tagságáról szól.) Ami, ha megvalósul, közvetlen fenyegetés lesz Oroszország számára. ITT MÁR NEM VALAMIFÉLE OROSZ BEFOLYÁSI ÖVEZETRŐL, az érte való harcról, HANEM OROSZORSZÁG ELEMI LÉTÉRDEKEIRŐL VAN SZÓ!

Akár tetszik ez, akár nem.

 

Írta: Levédia krónikása

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Az igazság Ukrajnáról

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük