KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Levadászlak titeket! – baloldali aktivista fenyegette meg a kormánypárti képviselőket a Parlamentben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Levadászlak titeket! – ezt üzente félreérthetetlen mozdulattal a kormánypárti képviselőknek Horgas Péter baloldali aktivista, miután nem kapott lehetőséget, hogy felszólaljon az Országgyűlés népjóléti bizottságának legutóbbi ülésén. A Magyar Nemzet úgy tudja, a bizottság fideszes tagjai levélben fordultak Kövér László házelnökhöz a fenyegető gesztus miatt.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának április 16-i ülésén a gyermekek védelme érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló ellenzéki javaslatról tárgyaltak. A testület MSZP-s elnöke, Varga Zoltán meghívta az Országos Közös Akarat részéről Horgas Pétert, a Civil Bázis elnökét, Szilágyi Kitty óvodapedagógust, a Dialógus egyik vezetőjét, valamint Kiss Gergő diákot, az Egységes Diákfront elnökségi tagját. A meghívottak hozzászólási jogot nem kaptak, a bizottság végül az ellenzéki javaslat tárgysorozatba vételét sem támogatta.

A napirendi pont tárgyalása után Horgas Péter távozott a teremből, de az ajtóból visszafordult, egyenként rámutatott a teremben tartózkodó kormánypárti képviselőkre, majd a mutatóujját vízszintesen végighúzta a torkán.
Ez információnk szerint a jegyzőkönyvben is rögzítették.

Horgas Péter közismert baloldali politikai aktivista, aki rendszeresen diktatúraként hivatkozik hazánk jelenlegi politikai berendezkedésére, számos kormányellenes tüntetés szervezője, ellenzéki politikusok hangos és tevékeny támogatója.

A lapunk birtokába került levél szerint a kormánypárti képviselők a házelnök intézkedését kérik, mert a „az efféle, leszámolással fenyegető megnyilvánulások messze túlmutatnak a politikai véleménynyilvánítás határain, különösen, ha az illető mindezt az Országgyűlés állandó bizottságának ülésén, meghívottként teszi.” Az ilyen nyilvános, fenyegető gesztusok súlyosan sértik az Országgyűlés tekintélyét és annak méltóságát – írták.

Az Országgyűlésről szóló törvény szerint az Országház területére belépők és ott tartózkodók kötelesek tiszteletben tartani a vonatkozó házelnöki rendelkezéseket. A jogszabály szerint egyébként akár fél évre is kitiltható az Országházból az, aki ezeket a házelnöki rendelkezéseket súlyosan megszegi.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Horgas Péter (Forrás: Facebook/Horgas Péter)

Ez is érdekelheti:  Breaking: Merényletet követtek el Robert Fico szlovák kormányfő ellen (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük