KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel miniszterelnök: A NATO-katonák már jelen vannak Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A NATO már néhány csapatot telepített Ukrajnába, és a szövetség a lehetőségeihez képest segíti Kijevet – közölte csütörtökön Donald Tusk lengyel miniszterelnök – számol be a Sputnik.

“A NATO ma segít, amennyire csak tud. Amennyire csak tud. A NATO segítsége nélkül Ukrajna nem tudta volna megvédeni magát ilyen sokáig. Nos, és ott van néhány csapat, mármint katonák. Van ott néhány katona. Megfigyelők, mérnökök” 

– mondta Tusk az újságíróknak.

A miniszterelnök nem részletezte a csapatok létszámát és származási országát.

Maga a szövetség többször is azt állította, hogy “csak” segélyt küld Ukrajnának, és egyes jelentések szerint a közelgő júliusi csúcstalálkozón a “bakancsok nélkül” politikát javasolnák. A kijevi rezsimnek nyújtott nyugati katonai támogatás mértékét azonban nehéz túlbecsülni – csak az USA nemrég 61 milliárd dollárt különített el Ukrajnának, annak ellenére, hogy egyre inkább felismerhető, hogy ez nem segít megállítani Oroszország előrenyomulását.

William Burns, a CIA igazgatója szerint nyugati segítség nélkül Ukrajna valószínűleg még az év vége előtt veszíteni fog a csatatéren.

Eközben Emmanuel Macron francia elnök felvetése, miszerint a NATO-nak esetleg csapatokat kellene küldenie Ukrajnába az Oroszország elleni harcban, az egész EU-ban hideg fogadtatásra talált, több tisztviselő és politikus figyelmeztette őt, hogy egy ilyen lépés katasztrofális lenne.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: lengyel katonak NATO gyakorlaton 2023. április 17-én, Lengyelországban / Fotó: © AFP 2023 / WOJTEK RADWANSKI

Ez is érdekelheti:  Ukrán mozgósítás, Zelenszkij katonai juntát vezet, az oroszok meg közben teszik a dolgukat

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük