KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel képviselő buktatta le az Európai Bizottságot, Magyarország is érintett

A lengyel európai parlamenti képviselő szerint hazája példája is bizonyítja, hogy illegális politikai zsarolásra használja az Európai Bizottság a Helyreállítási Alap forrásait.

Az Európai Bizottság döntésének értelmében novemberben ötmilliárd eurónyi előleget kapott Lengyelország a Helyreállítási Alapból, Patryk Jaki lengyel európai parlamenti képviselő szerint ez azt bizonyítja, hogy a források eddigi blokkolásának célja a hatalomváltás kikényszerítése volt a választásokon – írja a Do Rzeczy.

„Eddig azért blokkolták a pénzeket, mert mindannyian azt állították a Bizottságban, hogy módosítani kell a bírósági törvényeket. A választások után kiderült, hogy semmilyen törvényt nem változtattak, mégis feloldották a zárolást”

– hívta fel a figyelmet Jaki, aki Magyarország példáját is megemlítette. Szerinte itt illegális politikai zsarolásról, Brüsszel hatalmának felhasználásáról van szó, ami valójában a jogállamiság minden elvét megsérti.

„Ebben a teremben mindannyian tudjuk, hogy Magyarországon nincs olyan törvény, amely ne létezne egy másik uniós országban” – jelentette ki a lengyel politikus az Európai Parlamentben.

MandinerKiemelt képen: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, korábbi német védelmi miniszter (Fotó: Voice of Europe/Twitter)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük