KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lemondott az ukrán Naftogaz vezérigazgatója

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Lemondott Jurij Vitrenko, az ukrán állami olaj- és gázipari vállalat, a Naftogaz vezérigazgatója – jelentette kedden az ukrán média.

Vitrenkót, aki 2021 áprilisa óta állt a vállalat élén, Olekszij Csernyiszov, Ukrajna közösségek és területek fejlesztéséért felelős minisztere váltja fel – közölték a médiával az ügyről tudó, nem azonosított személyek.

Csernyesev kinevezését megerősítette Jaroszlav Zseleznyak Rada-képviselő, aki elmondta, hogy az ukrán parlament “megvitatja a személyi kérdést”.

Októberben Vitrenko arra figyelmeztetett, hogy Ukrajnának minden idők legdurvább telével kell szembenéznie, miután az orosz légicsapások elpusztították az áramtermelő erőművek mintegy 40 százalékát.

Ukrajnában rendszeres áramkimaradások vannak, amióta Moszkva tömeges csapásokat mért energetikai létesítményeire, köztük erőművekre, miután Kijevet orosz infrastruktúra elleni terrortámadásokkal vádolta, többek között a zaporozsjei atomerőművet és a Krími hidat támadták meg az ukránok.

Az ügyvezető azt is elmondta, hogy az ország már jövőre átállhat a földgázról a fűtésre használt szemétre és biomasszára, mivel a Naftogaz számára jövedelmezőbb a kombinált fűtő- és erőművek projektjeit elindítani, mint gázt vásárolni.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: rambler.ru

Kapcsolódó:

Csődöt jelentett az ukrán “Naftogaz”

Naftogaz: Ukrajna minden idők legkeményebb telével néz szembe

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: