KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lemond Andersson svéd miniszterelnök, miután a jobboldali blokk megnyerte az általános választásokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magdalena Andersson svéd miniszterelnök elismerte vereségét a hétvégi választásokon, és bejelentette, hogy szeptember 15-én lemond kormányfői posztjáról.

„Az előzetes eredmény elég egyértelmű ahhoz, hogy levonjuk azt a következtetést”, a balközép veszített – mondta Andersson a mai sajtótájékoztatón.A választási eredmények a  szavazatok megszámlálása után azt mutatták, hogy a jobboldal és a populista jobboldal átvette a vezetést vezeti a baloldali és zöld pártoktól.
„Úgy tűnik, a négy jobboldali párt a szavazatok alig 50 százalékát szerezte meg a választásokon, a Riksdagban (svéd parlament) pedig egy-két mandátumot szereztek. Vékony többség, de többség”
– mondta Andersson.
„Ezért holnap megkérem a házelnököt, hogy mentsen fel a tisztségemből”
– mondta Andersson.
A hivatalos végeredményeket várhatóan a hétvégén közölnek, de az Andersson-féle szociáldemokraták vezette kormánykoalíciót együttesen felülmúlták a Svéd Demokraták, a Mérsékeltek, a Kereszténydemokraták és a Liberálisok, akik 176 mandátumot szereztek a 349 parlamenti képviselői helyből, ami ugyan szűk többség, de ezzel véget vetnek a az évtizedek óta tartó balliberális vezetésnek.
Kiemelt kép: © AFP 2022 / Pontus LUNDAHL / TT HÍRÜGYNÖKSÉG 
Ez is érdekelheti:  Moszkvában megvizsgálják a Dnyeszter menti Moldáv Köztársaság védelmi kérelmét

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük