KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Legendák balról, avagy visszamenőleges, megszépített történelem (1. rész)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem kell megijedni, nem a nemzeteket érintő ügyekről lesz szó, hanem a mindennapokról. És arról is röviden.

Olvasom a Pedagógusok Szakszervezete Elnökének, Gaskó Istvánnénak a Népszabadság honlapján 2013.10.10.-én megjelent szavait. Ebben a riportban Gaskóné sajnálkozik, amiért nem érnek el sikereket a kormánnyal szemben az oktatás terén. Természetesen a tagság, a pedagógus társadalom miatt nem jutnak sikerhez. Szavai szerint jobb lenne minden, ha „a 2012-es júliusi méltóságteljes tüntetésen nem tízezren lettünk volna, hanem százezren…”. Ennyi. Hogy is van a megszépített múlt?

Természetesen utána néztem és, hogy ne vádoljanak elfogultsággal, természetesen magán a Népszabadság honlapján. Mégis csak az én emlékezetem is lehet megbízhatatlan.

Na, már most 2012 júliusában méltóságteljes tüntetést nem találtam. Ami volt az nem volt méltóságteljes és a beszámolók szerint 1000-1000 fő vett részt általában.

Méltóságteljes jelzőt megérdemlő tüntetés 2012. június 3-án volt, pedagógusnapi tüntetésnek nevezve. A Népszabadság újságírója szerint 2000, azaz kettőezer ember volt ott a társszerveződések képviselőivel egyetemben.

Szép az emlékezet, de Gaskóné társaival igazán örülhetett volna tízezer tüntetőnek, de csak kétezer volt. Azt már feltételezni sem merem, hogy a Népszabadság nem lenne igazmondó.

Így lesz a kétezerből tízezer a vágy netovábbját jelentő százezer említésével.

Tömegmegmozdulás papíron A baloldal mindig kitölti az űrt. A hiányokat is. A hiányzó tömeget. Ügyes!

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő

One thought on “Legendák balról, avagy visszamenőleges, megszépített történelem (1. rész)

 1. Kedves Fispán Géza!

  Mivel Ön változatlanul (talán szándékosan) többszöri kérésemre sem írta alá hozzászólásait, én pedig változatlanul törlöm azokat!

  Sajnálom, de – netán értékes, ám aláírás nélküli – hozzászólását elmentettem, és innen töröltem.

  Újra kérem Hozzászólóinkat, hogy írják alá hozzászólásaikat.

  Úgy látom, Ön szándékosan bojkottálja az aláírást (többszöri kérésem ellenére). Kár, mert így arra kényszerít, hogy a névtelen hozzászólást töröljem.
  Amennyiben továbbiakban ellátja kézjegyével (akár valódi, akár álnévvel vagy jeligével) újabb véleményét, egy dátummegjelöléssel küldött kérésére (hogy tudjam, mikori beírásról van szó) visszamásolom!

  (Híradmin)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: