KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: Több tucat ország akar csatlakozni a BRICS-hez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Közel 30 ország jelezte, hogy szeretne a BRICS-csoport tagja lenni – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön Moszkvában tartott sajtótájékoztatóján.

Az orosz diplomácia 2023-as eredményeiről szólva Lavrov úgy vélekedett, hogy a BRICS globális pozíciójának megerősítése felé tett egyik legjelentősebb lépés a feltörekvő gazdaságok csoportjának bővítéséről szóló döntés volt.

A BRICS augusztusban tartott 2023-as csúcstalálkozóján hivatalosan bejelentette az új tagországok felvételét, ami az első bővítés Dél-Afrika 2010-es csatlakozása óta. Az alapító tagokon, Brazílián, Oroszországon, Indián és Kínán kívül a szövetségnek most már Egyiptom, Etiópia, Irán és az Egyesült Arab Emírségek is tagja.

Számos más állam is kifejezte, hogy szeretne BRICS-taggá válni, köztük Venezuela, Thaiföld, Szenegál, Kuba, Kazahsztán, Fehéroroszország, Bahrein és Pakisztán – ezek mindegyike hivatalosan is benyújtotta csatlakozási kérelmét.

Más országok, például Szíria, Törökország, Nicaragua, Indonézia és Zimbabwe szintén kifejezték érdeklődésüket a csoporthoz való csatlakozás iránt, de még nem nyújtottak be hivatalos csatlakozási kérelmet.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Hatalmas alvilági fegyverarzenálra bukkant a rendőrség

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük