KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Külföldi tízmilliókból finanszírozták a komcsi tanárok kampányakcióit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kiderült, hogy a tavalyi, választási évben több, mint ötvenmillió forint külföldi támogatást kapott a Humán Platform Egyesület, amely ugyanebben az időszakban közel húszmillió forint értékben rendelt szolgáltatásokat a DatAdattól. A baloldal kampányát segítő egyesület egy másik baloldali aktivista szervezettel, a Tanítanék Mozgalommal közös akciókra, egyebek mellett közösségi médiás hirdetésekre fordította a tízmilliókat.- írja a Magyar Nemzet.

A megelőző esztendőkhöz képest szokatlanul sok külföldi pénz folyt be tavaly a Humán Platform Egyesülethez.

A szivárványkoalíció választási kampányát segítő szervezet – amelyet az elmúlt években részben Soros-pénzekből finanszíroztak – a 2022-es beszámolója szerint a tárgyévben 54,5 millió forintnyi külföldi pénzt kapott.

Ez sokszorosa a megelőző esztendőkben elkönyvelt nemzetközi eredetű támogatásnak, ami 2021-ben mindössze 7,9 millió, 2020-ban pedig 1,85 millió forint volt.

A rekordmagas összeget attól a Democracy and Pluralism nevű szervezettől kapta a Humán Platform Egyesület, amely a Gulyás Márton-féle Partizán alapítványát is tízmilliókkal támogatta.

A beszámolóból az is kiderül, hogy az egyesület ezt a pénzt különböző politikai akciókra költötte el, egy másik baloldali aktivista szervezettel közösen. Az 54,5 millió forintból a „Tanítanék Mozgalom facilitálásának a keretében annak működése során felmerült szervezői munkát, demonstrációk, kommunikációs, szociális médiában és közterületen történő hirdetések költségeit” biztosították.

Érdekesség, hogy az egyesület közhasznúsági tevékenységét bemutató részben mindössze annyit írnak a Tanítanék Mozgalommal folytatott együttműködésükről, hogy hat fórumot és előadást rendeztek meg az oktatás területén dolgozók részvételével. Nehezen elképzelhető, hogy az előadások – amelyek a leírás alapján egyfajta liberális eszmék iránti érzékenyítésnek tűnnek – több tízmillió forintnyi költséget emésztettek volna fel.

Az azonban tény, hogy a Humán Platform Egyesület működteti a Tanítanék Mozgalom weboldalát, az adatkezelésbe pedig besegít a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat is.

A Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentése szerint 2022-ben az egyesület 18,8 millió forint értékben rendelt szolgáltatásokat az ellenzék választási csodafegyverének tartott cégcsoporttól, ami meglehetősen magas összeg a hasonló szervezetek költségvetéséhez képest.

Mint ismert, a DatAdat egyebek mellett szavazói csoportok profilozására és adatgyűjtésre szakosodott, s oroszlánrészt vállaltak a szivárványkoalíció kampányának a levezénylésében.

A dollármédia másik fő erőközpontja az EzaLényeg médiabirodalom, amelynek a kiadója, a Páva Zoltán érdekeltségébe tartozó Oraculum 2020 Kft. volt – a DatAdattal együtt – a külföldről érkező pénzek fő recipiense. Az említett NIK-jelentés megállapította, hogy a Korányi Dávid-féle Action for Democracyn és egy svájci alapítványon keresztül több, mint négymilliárd forint érkezett külföldről a baloldal kampányának finanszírozására, ezen összegnek pedig közel kilencven százaléka, 3,55 milliárd forint landolt a DatAdatnál és az Oraculum 2020 Kft.-nél.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Törley Katalin és Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom alapítói beszélnek egy kormányellenes tüntetésen a Kossuth téren, a Parlament előtt 2023. június 16-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

One thought on “Külföldi tízmilliókból finanszírozták a komcsi tanárok kampányakcióit

  1. ÉN UTÁLOM A KOMCSIKAT ,DE HA AZ EMBER VAGY SZERVEZET KOMCSIZ AKI ESETLEG MAGA IS KOMCSI VOLT VAGY A SZERVEZETÉBEN SOK KOMCSI VAN ,AZ VISSZATETSZŐ.EZEK MAGYAR EMBEREK AKIK JOBBAN AKARNAK ÉLNI . ÉS EZZEL NEM VAGYOK SEM KOMCSI SEM GYURCSÁNISTA.CSAK REÁLIS MAGYAR. HA PEDIG A HATALOM LE AKARJA GYŐZNI EZEN MARADVÁNYOKAT ,AKKOR AZT NE A PROPAGANDÁVAL TEGYE, HANEM VALÓS JÓ CSELEKEDETEKKEL.PL:OLYAN BÉREK LEGYENEK HOGY NE VÁNDOROLJANAK KI AZ EMBEREK.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: