KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kritikusan beszélt Ukrajnáról – távozik a brit védelmi miniszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Harminchárom évi politizálás után visszavonul, és négy év után lemond a brit védelmi miniszteri posztról Ben Wallace. Az 53 éves konzervatív politikus távozása okaként a családjára nehezedő nyomást jelölte meg, miután a múlt héten Ukrajnával kapcsolatban tett kijelentései nagy visszhangot váltottak ki.

Ben Wallace konzervatív párti védelmi miniszte bejelentette, hogy szeptemberben lemond miniszteri megbízatásáról.

A brit védelmi miniszteri posztot 2019 óta betöltő, és 1990 óta a politika világában tevékenykedő Wallace Rishi Sunak miniszterelnök következő kormányátalakításának idejére tervezi távozását.

Wallace azt is bejelentette, hogy teljesen visszavonul a politikától, így nem kíván indulni a következő választáson sem.

Az 53 éves politikus Boris Johnson, Liz Truss és Rishi Sunak kormányában is a védelmi tárca vezetője volt.

A brit közszolgálati BBC információi szerint Rishi Sunak szeptemberben tervezi kabinetje következő átalakítását, Wallace távozása is akkor várható.

Lemondás okairól szólva a miniszter kifejtette: megviselte a családját az, hogy az elmúlt években a politika élvonalában tevékenykedett.

Nagy sajtóvisszhangot váltott Wallace keddi kijelentése, miszerint

Nagy-Britannia és a nyugati szövetségesek „nem az Amazon webáruház”, ahonnan a kijevi kormány kénye-kedve szerint rendelhet fegyvereket és lőszereket, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök valójában köszönettel tartozik az eddigi brit fegyverszállítmányokért.

London az egyik legjelentősebb fegyveradományozója a háborúban álló Ukrajnának.

Hirado.hu

Kiemelt képen:  Ben Wallace / Reuters

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: