KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kreml: Katonai cenzúra alatt áll a nyugati média

Az Egyesült Államok és szövetségesei az Oroszország elleni háborúra mozgósították médiájukat, és de facto katonai cenzúra alatt működnek – jelentette ki szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

„Sok komoly média van [Nyugaton], sok tehetséges újságíró, okos, profi, de most, amióta ezt a háborút ellenünk indították, abszolút katonai cenzúra alatt állnak”

– mondta Peszkov.

Vlagyimir Putyin elnök szóvivője ezt a Moszkvától mintegy 45 kilométerre északnyugatra fekvő Szolnyecsnogorszkban egy ifjúsági fórumon jelentette ki.

Peszkov szerint a nyugati hírügynökségek

„utasításokat és kézikönyveket kapnak a különleges szolgálatoktól, kiszivárogtatják az információkat – amelyek többnyire, nagyon gyakran speciálisan és szakszerűen előkészített valótlanságok -, és teszik ezt éjjel-nappal”.

A világ legbefolyásosabb médiumai „sajnos az angolszász, amerikai és brit média” – mondta Peszkov. Oroszország „nagyon óvatosan, de elég sikeresen” nekilátott, hogy felvegye velük a versenyt

– tette hozzá.

Peszkov májusban valami hasonlót mondott már, amikor egy boszniai szerb televíziós csatornának úgy nyilatkozott, hogy a Nyugat „azonnal hisztérikussá vált”, és felrúgta a szólásszabadság melletti hivatalos elkötelezettségét, amikor Oroszország megpróbált versenyre kelni a médiamonopóliumával.

„Azonnal letéptek minden álarcot, és megmutatták, hogy ott nincs sajtószabadság”

– nyilatkozta akkor a szerb ATV-nek.

„Abban a pillanatban, amikor bármelyik csatorna „kényelmetlen” lett számukra, abban a pillanatban, amikor elkezdtek a mainstream-üktől eltérő nézőpontokat bemutatni, betiltották őket”.

Megjegyezte azt is, hogy a Kreml 2022 eleje óta nem hajlandó interjút adni semmilyen nyugati médiumnak, mivel értelmetlennek tartja azt, amíg ezek az orgánumok nem mutatnak „legalább némi érdeklődést az igazság iránt”.

Az EU és Kanada egyenesen betiltotta az RT és a Szputnyik minden részlegét, mint „Kreml-propagandát”, nem sokkal az ukrajnai konfliktus eszkalálódása után. Több amerikai székhelyű közösségi médiaplatform is követte a példát. A tavalyi davosi Világgazdasági Fórumon a YouTube akkori vezérigazgatója, Susan Wojcicki azzal érvelt, hogy „az információt fegyverként lehet használni”, ezért cége úgy döntött, hogy az RT-re és a Szputnyikra vonatkozó uniós tilalmat globálisan kiterjeszti, miközben Oroszországban továbbra is működik, hogy az oroszok „független híreket” kapjanak a Nyugatról.

Ez is érdekelheti:  Szombattól tovább csökken az üzemanyagok ára

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője / BBC

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük