KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kormányinfó – az idén ingyenes lesz a mezőgazdasági öntözés

Gulyás Gergely bejelentette, a mezőgazdasági öntözés idén ingyenes lesz, ennek költségeit a kormány átvállalja.

A Kormányinfó elején Gulyás Gergely arról beszélt, hogy több százezren haltak meg eddig a háborúban, mindkét oldalon egyre több fegyver kerül a frontra, így pedig a háború beláthatatlan ideig elhúzódhat. Néhány nyugati ország szegényített urántartalmú fegyvereket küld, míg az oroszok nukleáris fegyvereket tesztelnek – tette hozzá.

A kormánynak nem változott az az álláspontja, hogy a NATO ne keveredjen bele a háborúba.

Nem szállítunk továbbra sem fegyvereket, a kormány a béke pártján van

– szögezte le a miniszter.

Közölte: a kormány küzd a szankciós infláció ellen. Gulyás szerint amíg háború és szankciók vannak, addig infláció is lesz. A cél az, hogy ennek az évnek a végére egy számjegyű legyen az infláció, ehhez sok tényezőnek kell hozzájárulni, a nagy élelmiszerláncok árpolitikáját figyelik, június 30-ig meghosszabbították az árstopokat.

Gulyás Gergely elmondta: a kormány üdvözli azt a szándékot, hogy a kamatfolyosó felső szélének csökkentéséről a Monetáris Tanács dönthet, ez a hitelkamat csökkenése irányába mutathat.

A magyar agrárium is szóba került a Kormányinfón: Gulyás bejelentette, a mezőgazdasági öntözés idén ingyenes lesz, ennek költségeit a kormány átvállalja.

Újabb rezsicsökkentéssel kapcsolatos döntés született a kormányülésen: a mikrovállalkozások esetében az átlagfgyasztás feletti áramfogyasztását a lakossági piaci árakhoz igazítják, mindez azt jelenti hogy egy kilowatt ára 70 forint lesz – jelentette be Gulyás. A miniszter hangsúlyozta: fenntartják a rezsicsökkentés politikáját.

Az ukrán gabona kapcsán a miniszter hangsúlyozta: „Az a helyet még egyszer nem állhat elő, hogy a magyar agrár piacot szétverje az ukrán gabona”.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük