KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kormányinfó – az idén ingyenes lesz a mezőgazdasági öntözés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gulyás Gergely bejelentette, a mezőgazdasági öntözés idén ingyenes lesz, ennek költségeit a kormány átvállalja.

A Kormányinfó elején Gulyás Gergely arról beszélt, hogy több százezren haltak meg eddig a háborúban, mindkét oldalon egyre több fegyver kerül a frontra, így pedig a háború beláthatatlan ideig elhúzódhat. Néhány nyugati ország szegényített urántartalmú fegyvereket küld, míg az oroszok nukleáris fegyvereket tesztelnek – tette hozzá.

A kormánynak nem változott az az álláspontja, hogy a NATO ne keveredjen bele a háborúba.

Nem szállítunk továbbra sem fegyvereket, a kormány a béke pártján van

– szögezte le a miniszter.

Közölte: a kormány küzd a szankciós infláció ellen. Gulyás szerint amíg háború és szankciók vannak, addig infláció is lesz. A cél az, hogy ennek az évnek a végére egy számjegyű legyen az infláció, ehhez sok tényezőnek kell hozzájárulni, a nagy élelmiszerláncok árpolitikáját figyelik, június 30-ig meghosszabbították az árstopokat.

Gulyás Gergely elmondta: a kormány üdvözli azt a szándékot, hogy a kamatfolyosó felső szélének csökkentéséről a Monetáris Tanács dönthet, ez a hitelkamat csökkenése irányába mutathat.

A magyar agrárium is szóba került a Kormányinfón: Gulyás bejelentette, a mezőgazdasági öntözés idén ingyenes lesz, ennek költségeit a kormány átvállalja.

Újabb rezsicsökkentéssel kapcsolatos döntés született a kormányülésen: a mikrovállalkozások esetében az átlagfgyasztás feletti áramfogyasztását a lakossági piaci árakhoz igazítják, mindez azt jelenti hogy egy kilowatt ára 70 forint lesz – jelentette be Gulyás. A miniszter hangsúlyozta: fenntartják a rezsicsökkentés politikáját.

Az ukrán gabona kapcsán a miniszter hangsúlyozta: „Az a helyet még egyszer nem állhat elő, hogy a magyar agrár piacot szétverje az ukrán gabona”.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: