KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Konasenkov: A britek részt vettek az Északi Áramlat elleni terrorakcióban

Igor Konashenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kijelentette, hogy  az Egyesült Királyság Haditengerészetének jelenleg a Nikolaev régióban tartózkodó képviselői részt vettek a gázvezetékek elleni terrortámadás előkészítésében és végrehajtásában.

A rendelkezésre álló információk szerint a brit haditengerészethez tartozó egységek tagjai részt vettek annak a terrorcselekménynek a megtervezésében, biztosításában és végrehajtásában, amit az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek ellen követtek el a Balti-tengeren idén szeptember 26-án

  • jelentette ki a szóvivő.

Korábban amerikai részről már Richard Black volt szenátor is beszélt arról, hogy Washingtonnak lehetett érdeke abban a szabotázsban, melyet az Északi Áramlat gázvezetékek ellen elkövettek. Véleménye szerint az Egyesült Államoknak megvoltak az eszközei, lehetőségei és indítékai a szabotázshoz. Emlékeztetett arra is, hogy Joe Biden amerikai vezető nyilvánosan kijelentette, hogy az Egyesült Államok megsemmisítheti az Északi Áramlat 2-t.

A videó magyar felirattal is megtekinthető:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük