KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiürítik a lakosságot a visszafoglalt Herszonból és Mikolájevből

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy héttel Herszon és Mikolájev visszafoglalása után az ukrán hatóságok kiürítik a lakosságot mindkét térségből, mert nem tudják biztosítani ellátását vízzel és fűtőanyaggal – jelentette a Magyar Békekör kedden.

Az embereket más vidékekre szállítják, azt ígérve nekik, hogy ott megfelelő körülmények közé tudják elhelyezni őket. Az evakuálást a rendkívül zord tél beálltával indokolták.

Orosz részről hetekkel ezelőtt kiürítették már mindkét területet, és csupán azok maradtak, akik nem akartak távozni. A civil lakosságot a Dnyepr keleti partjára szállították, és az orosz haderő is kivonult.

Az ukrán részről elrendelt kiürítés nem jelenti az ukrán katonai jelenlét feladását – vélik tudni. Mint ismeretes, a szeptember végén megtartott népszavazáson a herszoniak 78,86 százaléka arra szavazott, hogy a térség Oroszországhoz tartozzon Ukrajna helyett.

A térség ukrán részről történő kiürítése arra utal, hogy Kijev azokon a területeken sem képes konszolidálni hatalmát, amelyeket visszahódított, hiszen az orosz felőrlési taktika, így az áramellátó infrastruktúrára mért csapások megakadályozzák benne. Az orosz taktika nyilvánvaló célja, hogy beláttassa az ukrán hadvezetéssel, harca kilátástalan, és hiábavaló, ha komolyan veszi saját népének sorsát, ki kell egyeznie Moszkvával – kommentálta a történteket a Békekör tudósítója.

Kijev, 2022. november 22. kedd (MB)

Kiemelt képen: herszoniak vizet merítenek a Dnyeperből

Kiadta: Magyar Békekör

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: