KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kitől is van veszélyben Európa biztonsága?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

 TŐLE, AZ ÁLTALA IRÁNYÍTOTT HITSZEGŐ, AGRESSZÍV BŰNSZÖVETKEZETTŐL VAN VESZELYBEN! A képen Jens Stoltenberg NATO-főtitkár

Nem kerülhetjük meg AZ ALAPKÉRDÉST: KETTEJÜK KÖZÜL MELYIK A TÁMADÓ ÉS MELYIK A VÉDEKEZNI KÉNYSZERÜLŐ FÉL.

A NATO-val kapcsolatban évtizedekig azzal etettek minket, hogy az a “szabad világot” A KOMMUNIZMUS FENYEGETÉSÉVEL SZEMBEN OLTALMAZÓ KATONAI VÉDELMI SZERVEZET. Elnevezéséhez az ötletet Churchill és Roosevelt 1941 augusztusi találkozójából merítették A két angolszász vezető akkor megállapodott az észak-atlanti térséget fenyegető német expanzió elleni közös fellépésről.

Nyolc évvel később, a NATO 1949–és létrehozásakor ehhez hasonló volt a fedőtörténet: a szervezetet az újjáéledő német militarizmus okozta fenyegetés ellen hozták létre. A Szovjetunió is érdekelt lett volna egy ilyen szervezetben való részvételben. Jelentkezését azonban elhárították

Az “észak-atlanti védelmi szervezet” eközben már Európa túlsó végén terjeszkedett. 1951-ben Görögország, a rá következő évben pedig örök riválisa, Törökország is a NATO tagja lett. Utóbbi immár határos volt a Szovjetunióval.

Akkoriban létezett egy másik katonai tömörülés is: a Nyugat-Európai Unió. 1954 októberében fölvették ide az újjáéledő német militarizmus tűzfészkét, ”a Német Szövetségi Köztársaságot (azt a bizonyosat, amely ellen a NATO állítólag létrejött). A következő évben az NSZK a NATO tagja lett. (Erre válaszul jött létre, 1955. május 14-én a Varsói Szerződés Szervezete – VSZ.)

Eljött 1991. Bomlásnak indult a Szovjetunió, a szocialista tábor. Kimondták a Varsói Szerződés feloszlatását. Ezzel megszűnt “a szabad világgal” szembeni “kommunista fenyegetés”. EZZEL AZONBAN MEGSZŰNT A NATO LÉTALAPJA IS. MÉGSEM OSZLATTÁK FEL. Vagyis ezzel A “VÉDELMI SZERVEZETTEL” TOVÁBBI TERVEK VOLTAK. A SZÜKSÉGTELENNÉ VÁLT “VÉDELMI SZERVEZET“ TERJESZKEDNI KEZDETT. Keresni kezdte magának a feladatokat, melyekkel igazolni lehetett további létét. A NATO-nak – amihez, bolond fejjel, negyedszázada mi is csatlakoztunk – LÉTELEME A HÁBORÚ.

Hamarosan világossá vált, hogy A NATO a Szovjetunió képében önmagát a világ második szuperhatalmává kinőtt OROSZORSZÁG ELLEN JÖTT LÉTRE.

Érzékelve a bomlás jeleit a Szovjetunióban, a szocialista táborban, a NATO hozzákezdett terjeszkedéséhez. Hogy elnyerjék Moszva egyetértését a német újraegyesítéssel SZÓBAN MEGÍGÉRTÉK, HOGY A NATO NEM FOG TOVÁBB TERJESZKEDNI A MEGSZŰNŐ NDK KELETI HATÁRAINÁL. A folytatást tudjuk.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a British American Tobacco 60 milliárd forintos beruházása 450 új munkahelyet teremt Pécsen

A szóbeli megállapodásoknak van a diplomáciai nyelvezetben egy elnevezésük: GENTLEMEN’S AGREEMENT (úriemberek megállapodása). Mit mondhatnánk erre? Azok, akikkel összeadtuk magunkat, nem éppen szavukat tartó ÚRIEMBEREK. Az ilyenek szavára, korrektségére, nem lehet, nem szabad túl sokat adni!

És még ők vannak megsértődve, hogy Oroszország nem hajlandó tovább bedőlni a hazugságaiknak! FELSZÓLÍTJÁK Oroszországot, hogy térjen vissza a közepes hatótávolságú rakétákról kötött megállapodáshoz, amely különben hatályát veszti.

Putyin – háborog Stoltenberg – már 2007-ben jelezte szándékát, hogy kilép a szerződésből, 16 évvel a NATO hazug ígérete után, hogy nem terjeszkedik tovább az egykori NDK keleti határainál.

Amivel egyébként maguk érvénytelenítették, gyakorlatilag az INF megállapodást.

Hát igen! 1991 és 2007 között a NATO tagja lett nemcsak az 1991-ben feloszlatott Varsói Szerződés valamennyi tagállama, de, például a volt balti szovjetköztársaságok is.

Vagy ahogy a vicces karikatúra mutatja: “ezek a fránya oroszok egyre közelebb tolják határaikat a NATO támaszpontjaihoz.” 2008-ban elvi döntés született Ukrajna, Grúzia és Moldova majdani felvételéről a NATO-ba. E cél érdekében a nyugati államok kisinyovi nagykövetségei kollektív erőfeszítésekkel gáncsolták Moldova függetlenségét. Igyekeztek elősegíteni, hogy – 1918 után – ROMÁNIA ÚJRA ANNEKTÁLHASSA MOLDOVÁT. A NATO pedig ott, Oroszországhoz még közelebb, újabb támaszpontokhoz juthasson.

Hát még ha Putyin 2007-ben tudta volna, hogy mi minden jön majd az elkövetkező években! Hogy az Ukrajnában évről évre megtartott KÖZÖS HADGYAKORLATOKON AZ OROSZORSZÁG ELLENI (NUKLEÁRIS) TÁMADÁST SZIMULÁLJÁK. Az orosz határ közelében a NATO olyan repülőgépei járőröznek, amelyek nukleáris töltetek szállítására is alkalmasak.

És még hányszor csapták be Oroszországot, meg a békében reménykedő emberiséget.

Hogyne készülne Oroszország a legrosszabbra? Ahol ilyenek viszik a prímet?

Ki az hát, aki miatt veszélyben Európa – a világ – biztonsága?

 

Írta: Levédia krónikása

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Média: Izrael csak jelképes csapást mért Iránra

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük