KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kisstílű felfogás: Berlin nem nevezi Putyint elnöknek hivatalos dokumentumaiban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német kormány úgy döntött, hogy nem használja az orosz vezető hivatalos címét Németország így akarja hitelteleníteni  az oroszországi elnökválasztást.

Nevetséges és valószínűleg mentális zavarnak a jele, hogy Berlin úgy döntött, a kormányzati dokumentumokban Vlagyimir Putyin orosz elnököt nem a megfelelő címén említi – állapították meg moszkvai tisztségviselők.

A diplomáciai lekicsinylést hétfőn jelentették be a múlt heti oroszországi elnökválasztás lejáratására. Németország és más nyugati országok szerint az oroszországi választási folyamat nem volt sem szabad, sem tisztességes. Egy kormányszóvivő szerint ez a lépés Berlin részéről csupán szimbolikus volt, megjegyezve, hogy a Németország és Oroszország közötti kommunikáció amúgy is erősen korlátozott.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök a hírre reagálva azt mondta, hogy a mutatvány “szégyenletes gyengeségből fakad”.

Úgy értékelte a német megnyilvánulást, hogy az lényegében úgy értendő:

“nem tudjuk befolyásolni a választások kimenetelét… de csak azért, hogy bosszantsuk őket, muszáj valami ostoba nyilatkozatot tennünk”.

Ha Németország nem ismeri el Putyint Oroszország legitim vezetőjének, akkor hogyan kíván tárgyalni Moszkvával, és milyen értékkel bírna egy ilyen tárgyalás bármilyen eredménye?

– tette fel a kérdést az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője.

Közben Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint a Putyin hivatalos titulusának használatára vonatkozó döntés úgy tűnik, a félelem forrásának megnevezésére való képtelenség “vad fóbiája”, amit önmaguk generáltak.

“Ez az, ami megkülönbözteti az egészséges embert a betegtől. Úgy tűnik, mintha [a németek] paranoiás állapotban lennének”

– jegyezte Zaharova.

A Putyin újraválasztását követő nyugati retorika ellentétben állt a világ legtöbb nemzetének reakciójával, melyek gratuláltak az elnöknek – jegyezte meg Zakharova.

Az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek “magukkal és a saját problémáikkal kellene foglalkozniuk”, ahelyett, hogy más szuverén államokat piszkálnak – tanácsolta a külügyi szóvivő.

Az orosz elnök elutasította a választási győzelmével kapcsolatos nyugati bírálatokat, azt állítva, hogy azokat rosszhiszeműen, az Oroszország visszaszorításán ügyködő kormányok fogalmazták meg.

“Mit vártak? Hogy felállva tapsolnak vagy ilyesmi? Harcolnak ellenünk, még fegyverrel is”

– mondta Putyin győzelme után.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: „Jó nép a magyar”…

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev / Fotó: ©  Sputnik / Pavel Bednyakov

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kisstílű felfogás: Berlin nem nevezi Putyint elnöknek hivatalos dokumentumaiban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük