KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kína és Oroszország erősíteni kívánja a stratégiai együttműködést

Le Jucseng kínai külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy „mindenképp megerősítik a stratégiai együttműködést Oroszországgal”.

A kínai külügyminisztérium közleménye szerint a miniszterhelyettes Andrej Ivanovics Deniszov pekingi orosz nagykövettel tárgyalt a két ország kapcsolatairól, valamint a regionális és globális fejleményekről.

Le hangsúlyozta, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök irányításával Kína és Oroszország tovább folytatja az átfogó stratégiai koordinációs partnerség kialakítását az új korszakhoz, és megjegyezte, hogy különféle területeken tovább mélyítik ezt az együttműködést.

Le rámutatott a két ország közötti kapcsolatok jelentőségére, és úgy fogalmozott:

„Nem számít, hogy miként változik a nemzetközi politika, Kína tovább fogja folytatni a stratégiai koordináció erősítését Oroszországgal a kölcsönösen előnyös együttműködés és az emberiség jövője érdekében, továbbra is védeni fogja a két ország közös érdekeit, és továbbra is ösztönözni fogja az új nemzetközi kapcsolatok és a közös társadalom építését.”

Deniszov szintén elmondta, hogy Oroszország mindig is diplomáciai prioritásként tekintett a Kínával fenntartott kapcsolatok fejlesztésére, és a nemzetközi egyenlőség és igazságosság érdekében a két államfő által meghatározott irányban készek tovább mélyíteni az átfogó stratégiai koordinációt és a sokoldalú gyakorlati együttműködést.

TRT

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük