KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kimutatható: tényleg a kapzsiság tornászta fel az árakat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Korábban soha nem volt még a magyar GDP-hez viszonyítva olyan nagy arányú a vállalkozások profitja, mint a tavalyi harmadik és negyedik negyedévben – írja a Mandiner. A témával Kapcsolatban Szalay Piroska készített elemzést.

Augusztustól minden bizonnyal megvalósul a fordulat, ismét növekedni fognak a reálkeresetek, ahogy erről korábban írtunk. Ezzel már szinte biztos, hogy Európában nálunk volt a legrövidebb a keresetek vásárlóerejének csökkenése, 2022. szeptember – 2023. július között 11 hónapon át tartott. Mivel azonban hazánkban a tavalyi év egészében a keresetek minden mutatója jobban nőtt, mint az éves infláció, így a nagyon megugrott infláció ellenére a reálkeresetek növekedtek.

Hazánkban tavaly közel félévvel a többi tagállam után, nyártól gyorsult fel az árak emelkedése, így éves átlagban a negyedik helyen végeztünk Észtország, Litvánia és Lettország után.

A magyar árszínvonal uniós átlaghoz viszonyított aránya a jelentős áremelkedések ellenére is csökkent 2022-ben éves átlagban az unó árszínvonalának a 62,2%-ára a 2021-es 62,7%-ról, de ez az értékkel sem mozdultunk el a tagállami sorrendben, maradt a 4. helyünk, csupán Romániában, Bulgáriában és Lengyelországban olcsóbbak az árak összességében a hazainál. Még az élelmiszerek területén sem értük el az uniós átlagot.

 

A teljes cikk tovább ide kattintva a Mandiner oldalán olvasható.

One thought on “Kimutatható: tényleg a kapzsiság tornászta fel az árakat

  1. MINDEN CSALAÁDBAN OLYAN A GYERMEK AMILYEN TETTEI VANNAK A CSALÁDFŐNEK.ORSZÁGRA IS IGAZ!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: