KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kik „ezek”és mit kezdjünk velük? Paff leszünk? – gondolatok a menekült ügyről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Menekültek a Földközi-tengeren Forrás: MTI/EPA/MOD/Carl Osmond
Menekültek a Földközi-tengeren
Forrás: MTI/EPA/MOD/Carl Osmond

Soha nem volt időm mélyreható vallástanulmányokra, de külföldi „kiruccanásaim”, munkavállalásaim idején gyakran dolgoztam együtt török és iraki muzulmánokkal. Kérésemre mindig szívesen meséltek gyakorlatban alkalmazott hitéletük alapszabályairól. (Minden fél-elem és baj a beszéd és az ismeretek hiányából fakad és én soha nem szerettem félelemben élni, sem dolgozni.)

A „kollégáim” , főleg a törökök, meséltek is, készségesen, mert őket az iskolákban arra tanítják, hogy mi, magyarok a testvéreik vagyunk. Az viszont engem is meglepett, hogy amikor hét hónapos terhesen egy muszlimoktól nyüzsgő konyhába penderítettek, a török mellett az arab, az iraki muzulmán néha talán jobban óvta, kímélte, válogatott, konyháról kicsempészett falatokkal jobban táplálta az ő „hungarian sister” – jét meg a leendő új Földlakót, mint a gyerekem saját magyar nemzője. Tették mindezt azért, mert, mint megtudtam, hitük szerint az áldott állapotban lévő nő meg a bajba jutott anya nem csak szobrokban, élőben is – szent. Egy muzulmán férfinak kötelessége segíteni a rászoruló nőket, ha ezt elmulasztja, Allah keservesen – és méltán –  megbünteti majd.  

Mert ellentétben velünk, hiszik és félik a halál utáni életet, a Mennyet és a Poklot. Másik fontos szabályuk: egy igazhitű muzulmánnak egyébként nem kötelessége segíteni, de ha valaki kiejti a száján a bűvös szót, hogy KÉREM, akkor igen. Kéréseik teljesítését tehát saját, csecsemőkoruk óta tanult, rögzült, gyakorlatba átültetett hitük szerint jogosnak ítélik meg! (Egy afrikai fekete még ezt is kifejtette nekem: akik az őseiket nyomorba döntötték, akik a földjeik aranyát, gyémántját ellopkodták, azok csak ne akarják őt arra bírni, hogy dolgozzon! Naná, hogy lógatta a lábát és a zsíros segélyre utazott!)

De vissza a muszlimokhoz: legtöbbjük nem gyűlöli a keresztényeket, házasodhatnak is egymással, a hitüket tehát elvileg nem tartják összeegyeztethetetlennek a kereszténységgel, bár az európai muzulmánok már pontosan tudják, és ki is mondják azt, amit mi, álszent módon nem mondunk ki: hogy a kereszténység egy zavaros humbuk, a Bibliát a kutya sem olvassa, a mi hitünket a Mammon (piacgazdaság) irányítja, nekünk a pénz az első és a legfontosabb szentség, mi már elképzelni sem tudunk mást: Jézus szeretetvallását kiforgatva az „így is bunda, úgyis bunda” bibliai Isten nevében több vér ömlött ki a Földön, mint amennyi víz belefolyt a Dunába… Egy keresztény – sajnos mostanában így érez irántunk  az európai átlag muzulmán – magas lovon ül, úgy él és úgy viselkedik, mint akinek mindent szabad. (De, mint tudjuk, mindennek van határa, minden lazán elhajított, pengékkel felszerelt bumeráng egyszer visszarepül!)

Egy Budapestre érkező és innen továbbállni akaró távol-keleti muszlim, aki hetek óta fetreng, sorsára hagyva, a saját, fertőzés– és járványveszélyes piszkában, előbb vagy utóbb úgy érzi: eddig elhozták, vágyait kielégítették és most megérkezett a gonoszok országába! Nagyon sokan tesznek azért, hogy egy elég csúnya ellenségkép alakuljon ki rólunk, jobbikos, ballikos, libbikos meg az „anyátok tyúkja”- magyarokról!

Következtetésképpen: ha az érzékelhető feszültségek kisülnek, és ki fognak sülni, mert ez a természetük, számtalan, mindenféle beavatkozásra ürügyet adó, spontán zavargásra lehet számítani. (Feltéve, hogy mindez nappal történik és nem éjszaka, amikor az egész város alszik. Ugye nincs benzinkút sem a Nyugati, sem a Keleti pályaudvar közelében és sehol, ahol nagy tömeg gyűlhet össze?)

Mindenki tudja: a sötét középkorban a járványok kialakulását és gyors terjedését az alapvető higiénia hiánya okozta. Hányásos, hasmenéses megbetegedéssel máris bevittek a kórházba néhány menekültek, de úgy hírlik, hogy egy teljes nap után visszalökték őket az utcára, DE HÁT MI FOLYIK ITT?!!!!

Úgy tűnik, a menekültügyi problémakezelés az egész világon az régi, szűklátókörű beidegződések mentén zajlik: az elit minden érintett országban politikai fegyvert kovácsol egy bármelyik pillanatban katasztrófához vezető helyzetből! Úgy ahogy működő modellt, mindössze kettőt találunk: Máltán a menekülteket hermetikusan elzárták a belföldi lakosság elől, egy szigorúan őrzött, jól felszerelt táborba. Minden menekült megértette és tiszteletben tartotta a döntést, vendégként nekem sem jutna eszembe, a bőrömet megmentő vendéglátóimnak parancsolgatni. (Magamtól legalábbis nem jutna eszembe.)

Ausztrália pontonhidakkal védi a szárazföldjét, a hídon túlra egyetlen menekült sem teheti be a lábát, a hatalmas hajókon, kompokon kap viszont ellátást, élelmiszert, mindent, ami az emberi vegetáláshoz, a túléléshez szükséges. Ha a menekültek úgy döntenek, új életet kezdhetnek egy erre a célra kijelölt szigeten, oda elhajózhatnak, de Ausztráliába bemenni tilos!

Mit tehetnénk mi, egy ilyen helyzetben, ha megjönne végre a józan eszünk? Például a mosonmagyaróváriakban sem növelnénk a feszültséget azzal, hogy termőföldjeiket elvéve új társasházat építünk a menekültek számára, mert az új társasház a kizsigerelt magyarnak is jól jönne! (hajjajaj, de mennyire!)  Ehelyett sokkal kevesebb pénzből sürgősen rendbe kéne hozatni az üresen álló orosz laktanyákat, ilyen minden nagyobb város közelében található, ezt már minden gyerek tudja, DE HÁT MI FOLYIK ITT?!!!!!!!!!

Ami a főváros helyzetét illeti: mivel nincs tengerünk, csak DUNÁNK, az ausztrál példa rövid időre másolható lenne: a menekültek úszó házakban vagy kompokon várhatnák meg, amíg a TÁBORFALVÁN üresen álló laktanyákat befogadóvá alakítják. Feltételezem, hogy a magyar hadseregnek éppen elég gondja van. (Csak halkan súgom: a nyugati határokat sem ártana megerősíteni, onnan is érkezhetnek menekültek Magyarország irányába!  Ne démonizáljuk a határ szót, a bőr az ember testét, a határ az ország testét óvja, vészhelyet, járványok esetén nem az ideológiák hátráltatják a veszélyt.

A hadsereg tehát leterhelt, mi lenne, ha a menekültek és a táborfalviak őrzését, védelmét azokra bíznánk, akik hangos szóval bizonygatták, hogy a nemzet védelme miatt alakultak meg?!  Vészhelyzetben minden erőre szükség van, adjon a Kormány és az egymásra acsarkodó, külföldön sertepertélő magyar elit esélyt a Magyar Gárdának és társszervezeteiknek, hogy bebizonyítsák: komolyan gondolták, amit néhány évvel ezelőtt eskü alatt is vallottak, van bennük össz-nemzetben gondolkodó képesség, mert ez most elengedhetetlen! Vagy nekünk mindig Mohács kell?!

„Néma gyermeknek anyja sem érti a szavát”

Mi lenne, ha érzelmek és indulatok helyett gondolatokat és információkat cserélnénk a menekültekkel, például a Budapesten élő török közösségek tolmácsolásának a segítségével? Mi lenne, ha értelmes emberek módjára végre kezet nyújtva bemutatkoznánk és őszintén tisztáznánk, hogy a látottak, de főleg a hallottak alapján mitől tartunk, mik az elvárásaink, nekünk, magyaroknak, és meghallgatnánk, ők, a menekültek mit,  hogyan gondolnak?! A béketanács, a béke – közvetítő szerepét egyébként civil szervezetek is képviselhetnék, egy demokráciában a civil szervezetek ilyen helyzetben aktívak, muszáj nekünk mindent felsőbb utasításra tennünk? Ennyire önállótlan robotok lettünk, valóban?!

„Jó szóval is oktasd, játszani is engedd”  – Táborfalván külön, egyfajta anyaotthonként működő épületben kellene biztonságba helyezni a nőket és a gyerekeket,  mert vannak nők is, gyerekek is! A gyerekek ártatlanok, ebben ugye mindannyian egyetértünk?! Nekik a felnőttek áldást váró, de szünet nélkül csak átkokat osztogató, durva acsarkodása merő bábszínház, a gyerekkor minden időben és minden körülmények között varázslatos! Muszáj  őket megfosztani a rögtönzött játszóterek, a kötélhinták, a Lencsi babák, homokozók, tologatható  kisautók, úsztatható kishajók,  meg az „alvós” plüssök varázslatos világától ? Miközben egymás vérét, meg a hatalmat, meg a sikereket szomjazzuk, nem tudnánk egy kis szünetet tartani és varázslókként átvedleni, Paffá, a bűvös sárkánnyá?

Cs. Botos Erika

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

0 thoughts on “Kik „ezek”és mit kezdjünk velük? Paff leszünk? – gondolatok a menekült ügyről

 1. Ezzel csak egy a baj…én elhiszem emberek én elhiszem segiteni kell nekik, de ezek nem pár ember ez EMBERTÖMEG….azt nem lehet hogy fél Afrika meg fél Sziria ideköltözzön a térképre kell nézni ez KIVITELEZHETETLEN—itt Európában NEM LEHET ENNYI EMBERNEK ÉLLETTERET BIZTOSITANI-EZ GAZDASÁGI KATASZTRÓFA LESZ….Ehhez egész Európa kicsi….Nyugat Európa majd kiválogatja az „elitet” a képzettebbeket a „selejtet” meg majd visszaküldi…majd meglátjuk…ne legyen igazam én is azt kivánom…
  .

 2. T.CS.Botos Erika! Az írása jó!
  Az európai ember nincs tisztában azzal a JÉZUSI megfogalmazással sem,hogy „ne azzal törődjél ami a szádon bemegy,hanem ami onnan kijön,mert ami be megy azt majd az árnyékszék fertőtleníti.
  A gondolatnak és a kimondott szónak az erejével, amely soha nem veszik el az éterben,és ami következményeket von maga után. Az élet olyan mint egy játszószoba, bármit is gyűjtesz magad köré, a „kijáratnál mindent le kell adni ! Ha ezzel tisztában vagy,nem felesleges dolgokra pazarolod az életed!
  Egy Ausztrál őslakos mondta egyszer. ” Ti ide jöttetek a földünkre,kérhettetek volna, és mi adtunk is volna,de ti inkább elvettétek. Nekünk volt saját hitünk,de ti hoztatok egy Szent könyvet és azt tanítottátok nekünk.De ti nem aszerint éltek,akkor ti BOLONDOK vagytok.

 3. Ha cinikus akarok lenni,azt mondanám,ott vannak a stadionok, melyet szeretve tisztelt „nagyvezérünk építtetett, akár felcsúton is. Felállíthatna belőlük egy csapatot, szemben ő és az úniós politikus társaival . Legalább telt ház mellett lehetne eldönteni, ki a nyerő. Szép volt „európaúnióspolitikusok !!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: