KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Credo Nyári Művészeti Fesztivál részletes programmal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Credo fesztiválA Kárpátalján tevékenykedő Credo Alapítvány szervezésében megvalósuló zenei fesztivál idén első alkalommal, az eddigi hét éves hagyománnyal szakítva nem Kárpátalján, hanem Magyarországon, pontosabban Nagymaroson kerül megrendezésre.

 

Az alapítvány Kárpátalján egyedüliként, önkéntes alapon működő zeneiskolákat működtet több településen, így Ráton (árvaház), Kisgejőcön, Szalókán és Mezőváriban is. Az iskolákban magas színvonalú alternatív zenei képzés folyik, aminek eredményeként több zenekar és különböző zenei formációk alakultak, szólisták bontogatják szárnyaikat és vesznek részt a kárpátaljai közéletben. Az eddigi években megrendezésre kerülő népzenei és néptánc táborok is az ő bázisukon alapultak és váltak családi nappá. A tábornak köszönhetően alakult meg Kovács Sándor családi népi zenekara, a BorzsaVári zenekar, illetve a csángó dallamokat játszó Tiszahát zenekar is.


A tábor idén is szakmai műhely lesz, ahol a tudásukat bővíthetik a fiatalok és az élménynek köszönhetően az idősebbek átadhatják azt a szellemiséget a kisebbeknek, amit ők is kaptak, így válva diákból önkéntes zenetanárrá, egy közösség tagjává, a mozgalom motorjává és egyben a magyarságtudat ápolójává, ki-ki a maga tudásának és lelkesedésének megfelelően.

Nagymaroshoz a barátaink által 10 éven keresztül évről-évre megrendezésre kerülő gyermektáborok, az ennek hatásaként kialakult Nagymaros-Kisgejőc testvértelepülési kapcsolat, valamint az alapítvány elnökének, magyar arany érdemkereszttel kitüntetetett Ivaskovics József zenetanárnak, a Credo Verséneklő Együttes vezetőjének, a mozgalom megálmodójának Nagymaros díszpolgára kitüntetése köt minket.

Nagymaros Önkormányzatának, a Bethlen Gábor Alapnak, a Nemzeti Kulturális Alapnak, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak köszönhetően több mint 100 kárpátaljai zenész és táncos lepi majd el Nagymaros főterét a fesztivál hetén. Napközben kemény szakmai munka vár rájuk és a csatlakozó nagymarosiakra a zene és tánctanulás területén, aminek egyik fő célja, a tábort lezáró gálaműsor megtöltése közös és különálló műsorokkal, a kapcsolat elmélyítése és a megszerzett tudás és élmény hazavitele. Ezen kívül kézműves foglalkozások, illetve délutánonként író-olvasó találkozók színesítik a programot, amely a következőképpen alakul majd a héten:

A napi program tervezett alakulása

Augusztus 6.

19.00 Nyitnikék Művészeti Iskola (Nagyné Fekete Zsuzsanna – Szalóka)
Tiszahát csángó zenekar, Fekete Miklós és barátai – tárogató
Sreiner Sándor – az ungvári filharmónia Magyar Melódiák Kamarazenekar szólistája – tárogatóművész
21.00 Csángó táncház

Augusztus 7.

19.00 20 éves a Credo Verséneklő Együttes – jubileumi nagykoncert, közreműködik az Ungvári Magyar Kamarazenekarral
21.00 Táncház

Augusztus 8.

19. 00 Gála a zenei műhelyek/táborlakók részvételével
20.30 Credo együttes és minden résztvevő
21.00 Táncház

 

http://www.dunakanyar.hu/

0 thoughts on “Credo Nyári Művészeti Fesztivál részletes programmal

  1. A csonka országi szerepléseiteken több alkalommal hallottalak Benneteket, valamennyi felejthetetlen élményt jelent számomra.
    Köszönöm gratulálok, jó egészséget, további sok sikert kívánok.
    szeretettel.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: