ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijev „megelőző” csapást fontolgat Fehéroroszország ellen – Zelenszkij parancsára vár az ukrán hadsereg

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kijev „megelőző” rakétacsapást fontolgat a szomszédos Fehéroroszország ellen – mondta Alekszej Danilov, az ukrán Biztonsági Tanács titkára kedden.

A fenyegetés azon többszöri vádak után hangzott el, melyek szerint a fehérorosz csapatok állítólag behatoltak Ukrajna területére, miután Oroszország a múlt héten megindította az Ukrajna elleni katonai műveleteket. A fehérorosz hadsereg ukrajnai behatolásáról azonban egyelőre csak az ukránok győzködik a világot, ugyanakkor Fehéroroszország részvételére eddig nincs egyértelmű bizonyíték. Lukasenko belorusz elnök az ukrán vádakat határozottan cáfolta. Azt állította, hogy a belorusz haderő Fehérorosz területen, az állandó bázisain tartózkodik.

Lukasenko ugyanakkor óva intett attól, hogy országát fenyegessék és egyben figyelmeztetett arra hogy Fehéroroszország kész megvédeni magát.

Egy biztos, amennyiben Fehéroroszországot ukrán részről támadás éri, akkor Ukrajna már nem áldozata lesz ennek a háborúnak, hanem agresszora, akárcsak Ukrajna keleti területein a szakadár államokkal szemben.

Lukasenko azt is hozzátette, hogy a hadsereg készen áll és 2-3 napon belül az összes egységüket mozgósítják.

RT News alapján

Kiemelt kép: Ukrán ballisztikus rakétakilövők a függetlenség napját ünneplő katonai parádén utaznak Kijevben, Ukrajnában. © AP / Efrem Lukatsky

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: