KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Kijev „megelőző” csapást fontolgat Fehéroroszország ellen – Zelenszkij parancsára vár az ukrán hadsereg

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kijev „megelőző” rakétacsapást fontolgat a szomszédos Fehéroroszország ellen – mondta Alekszej Danilov, az ukrán Biztonsági Tanács titkára kedden.

A fenyegetés azon többszöri vádak után hangzott el, melyek szerint a fehérorosz csapatok állítólag behatoltak Ukrajna területére, miután Oroszország a múlt héten megindította az Ukrajna elleni katonai műveleteket. A fehérorosz hadsereg ukrajnai behatolásáról azonban egyelőre csak az ukránok győzködik a világot, ugyanakkor Fehéroroszország részvételére eddig nincs egyértelmű bizonyíték. Lukasenko belorusz elnök az ukrán vádakat határozottan cáfolta. Azt állította, hogy a belorusz haderő Fehérorosz területen, az állandó bázisain tartózkodik.

Lukasenko ugyanakkor óva intett attól, hogy országát fenyegessék és egyben figyelmeztetett arra hogy Fehéroroszország kész megvédeni magát.

Egy biztos, amennyiben Fehéroroszországot ukrán részről támadás éri, akkor Ukrajna már nem áldozata lesz ennek a háborúnak, hanem agresszora, akárcsak Ukrajna keleti területein a szakadár államokkal szemben.

Lukasenko azt is hozzátette, hogy a hadsereg készen áll és 2-3 napon belül az összes egységüket mozgósítják.

RT News alapján

Kiemelt kép: Ukrán ballisztikus rakétakilövők a függetlenség napját ünneplő katonai parádén utaznak Kijevben, Ukrajnában. © AP / Efrem Lukatsky

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  MP fölszólította a köztévét, hogy élő adást biztosítsanak egyedül neki, vagy forradalom

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük