KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijev felmondta a bérleti szerződést az orosz nagykövetséggel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kijev városa felmondta az orosz nagykövetséggel kötött földbérleti szerződést, és követeli, hogy az orosz kormány adja át az ingatlant Ukrajnának. Az orosz diplomaták tavaly februárban hagyták el az épületet.

A kijevi városi tanács földbérleti szerződést érintő döntését – csütörtökön jelentette be Vitalij Klitschko, a főváros polgármestere. Elmondása szerint a közigazgatás egyúttal az ország miniszteri kabinetjéhez fordult, hogy a diplomáciai képviselet ingatlanát adja át az ukrán államnak.

A Kijev egyik központi kerületében található nagykövetségi épületegyüttes 2022 februárja óta zárva van, amikor Moszkva röviddel a háború kitörése előtt evakuálta az országból a megmaradt diplomáciai személyzetet.

Vlagyimir Dzsabarov, az orosz Föderációs Tanács külügyi bizottságának helyettes vezetője szerint Moszkva valószínűleg ukrán diplomáciai tulajdon lefoglalásával válaszol majd.

„Általában az intézkedések szimmetrikusak”

– mondta a RIA Novosztyi ügynökségnek, hozzátéve, hogy „az ukránok teljesen elszálltak”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Az orosz nagykövetség Kijevben / Fotó: Sputnik

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: