KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiegészítés: SEGÉLYKIÁLTÁS: NEM MEGYEK EL A “KVÓTÁRÓL SZÓLÓ” NÉPSZAVAZÁSRA! (FRISSÍTÉS 1 ÉS 2!)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A NIF honlapján megjelent cikkemhez (linket lásd alább), igen széleskörű hozzászólásokra reagálva, a következőket szeretném közölni:

https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/05/14/segelykialtas-nem-megyek-el-a-kvotarol-szolo-nepszavazasra/

 1. Valódi nevem a Madarász László.
 2. Magyar vagyok, a szó legnemesebb értelmében is, hazáját-, népét féltő magyar.
 3. Megértem a hozzászólók túlnyomó többségét! Higgyék el, nekem sem volt könnyű megírni véleményemet, az én dilemmám sem volt könnyebb, mint az Önöké! Pontosan ezért örülök sok érdemi hozzászólásnak!

Az alábbiakban a cikket szeretném kiegészíteni, mely talán egyfajta magyarázatul is szolgál írásom egyik hátterére:

A „magyar” országgyűlés 55/2015 (XI.6.) OGY számú határozatával megállapította, hogy Brüsszel kötelező betelepítési kvótájának rendelettervezete sérti a szubszidiaritás elvét! Ez alapján a „magyar” kormány az Európai Bíróságához fordult, vagyis pert indított a kötelező betelepítési kvóta ellen. Ezzel szemben Szlovákia, más oldalról közelítette meg a kérdést, azért perelt, mert az uniós belügyminiszterek tanácsának egyhangú-, és nem minősített többségi határozatára lett volna szükség a kötelező betelepítési kvóták elfogadásához, azaz jogsértés történt, hiszen Szlovákia, Magyarország, Románia és Csehország is a kötelező kvóta ellen szavazott, Finnország pedig tartózkodott akkor. Ugyan nemzetközi jogász sem vagyok, mégis úgy vélem, a szlovákok részben- vagy egészben megnyerik a pert maguknak, mi pedig bebukjuk! Ez annak a következménye, hogy a magyar álláspont esetében a kocsi megelőzte a lovakat! Vagyis: a szubszidiaritás elve szerint – szerintem – előbb az önkormányzatoknak, mint választott területi képviselőknek kellett volna elutasítani a kötelező kvótát, majd ezek többségi elutasításának birtokában az országgyűlésnek! Így már akár pert is nyerhettünk volna. Kormányunk viszont mindezt fordítva csinálta! A kérdés itt már csak az: szándékosan, vagy hanyagságból?

Nézzük, mind mond a fenti elvről az EUR-lex: „A szubszidiaritás elvének további célja az EU és polgárai közelítése a helyi szintű fellépés garantálásával, amennyiben az szükségesnek bizonyul. A szubszidiaritás elve ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a fellépést mindig a polgárokhoz legközelebbi szinten kell végrehajtani.” (kiemelés tőlem) Vagyis, a szubszidiaritás elve burkoltan kimondja: népszavazással, mint a polgárokhoz legközelebb álló szinten (különösen egy kormány által létrehozott népszavazással), nem lehet fellépni pl. egy uniós határozat ellen, miközben talán az lenne a legdemokratikusabb megoldás! (De beszélhetünk-e az unión belül valódi demokráciáról?) Azzal, hogy most Orbán a „néphez” fordul kvóta ügyben, szinte garancia arra, hogy az Európai Bíróság elutasítja a magyar keresetet! Tehát Orbán úgy lép fel Brüsszel és merkel ellen – látszólag -, hogy Brüsszel és Európa hóhérának törekvéseit támogatja! Ha valóban a kvóta ellen lenne, akkor az országgyűlés, az önkormányzatok kvóta elleni fellépésére hivatkozva, akár ma is elutasíthatná a kötelező betelepítési kvótát, mindennemű népszavazás nélkül! De nem teszi, inkább tovább ront helyzetünkön, miközben Hazánk megmentőjének kommunikálja le önmagát.

Ez is érdekelheti:  Ezt lehet eddig tudni az otthonfelújítási programról

Ezek ismeretében a feltett kérdés: “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”, teljesen más célokat szolgál, mint amiről a magyar Göbbels propagandája szól! Erre nem lehet jó választ adni! Ez a kérdés kis túlzással olyan, mintha azt kérdezné: Melyiket akarja ön? A tyúk piros, vagy kék tojást tojjon? Az viszont a népszavazás ellenére is csak tojásszínűt fog, persze a görbe mellett. Mint az utóbbi alakzat, olyat fog tenni Brüsszel is, pont a szubszidiaritás elve miatt a mi kis népszavazásunkkal…

Helyes kérdés az kb. így kerülne a szavazólapra: „Akarja Ön, hogy az Országgyűlés hozzon határozatot a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítése ellen?” Én lennék az első, aki IGEN –nel szavazna erre a kérdésre, egyben mellszélességgel támogatnám a kormányt! Annak ellenére, hogy Brüsszel ezt is „letojná”, de legalább az országgyűlés kénytelen lenne elfogadni a döntését!

Ezt az egész „kvóta ügyet” kormányunk, klasszikusra hivatkozva: „elkurta. Nem kicsit, nagyon.”! Most, továbbra is ez zajlik Brüsszel irányába: „…ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok.” És amit csinál, az merkel vezette EU oly módon történő támogatása, hogy az kemény fellépésnek tűnik itthonról nézve ellenük, a megtévesztett emberek szemében! Pedig: á, dehogy…

Az általam vázolt kezdeményezéssel sem lehet már a betelepítési kvóta ellen uniós jog szerint fellépni! De, amennyiben több százezer, vagy adná Isten millió igenlő aláírást össze tudnánk gyűjteni pl. a pirossal fentebb kiemelt kérdésre, az olyan folyamatokat indíthatna el az EU-ban, amely a valódi demokrácia irányába kényszerítené annak mai vezető urait. Nagyon valószínű, hogy Európa más országaiban is elindulna több ilyen kezdeményezés, mely oda vezetne, hogy végre saját kezünkbe vehetnénk az önteltségtől megvadult lovak gyeplőjét! Nem lenne rövid folyamat, de megelőzhetnénk a kontinens tragédiáját, ráadásul erőszakmentesen! Unokáink ezt várják el tőlünk!

Ez is érdekelheti:  Meglepő bejelentést tett Szijjártó, hazánk szépen, csöndben listavezetővé vált

Ajánlom még a részleteket kedvelő  olvasóknak az alábbi írást is a figyelmükbe, hátha én értettem félre valamit:

dr. Tárnok Balázs: A kötelező menekültkvóták szabályozása az Európai Unióban a szubszidiaritás elvének érvényesülése tükrében I.

NIF: Külön cikkben, 2 vagy 3 részben, lehozzuk egymást követő napokon!

Egyben köszönöm a NIF-nek, Magyarmegmaradasert.hu –nak, Bal-Rad-nak a cikk, mint vitaanyag megjelentetését! Sajnos, magukat (nagyon-nagyon) nemzeti honlapnak nyilvánító felületek úgy tettek az összefogást kérő írással, mint Brüsszel fog a mi népszavazásunkkal! Magasról…

Madarász László

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

13 thoughts on “Kiegészítés: SEGÉLYKIÁLTÁS: NEM MEGYEK EL A “KVÓTÁRÓL SZÓLÓ” NÉPSZAVAZÁSRA! (FRISSÍTÉS 1 ÉS 2!)

 1. A valóság az ,hogy senki nm kötelez senkit , úgyhogy döntsön saját akarata szerint , de az előre jóslás az nem tanácsos , hiszen senkinek nincsen olyan tehetsége pillanatnyilag . Így a következményekkel is számolnia kell majd minden magyarnak .

 2. nagyon, nagyon kevés olvasónak áll módjában és lesz türelme figyelmesen végig olvasni ezeket a hosszú akár nagyon okos és meggyöző irásokat. Biztos vagyok, hogy nagy része nem is fogja megérteni az érveket. Független az iskolázottságátol, a szakmájátol a lakosságunk túlnyomó többsége nagyon is agymosott, elbutitott, még azt is elhihetik velünk. hogy a fekete – fehér. Gondolom, röviden, egszerű stilusban érvelve kell elmagyarázni, valóban mit is akarunk?
  ugy, hogy érthesse meg Laci bácsi és Julis néni is (hisz tőlűk függ, hgy hányan mennek el szavazni) hogy ha részt vesz a választáson, igennel vagy nemmel szavazzon és miért?
  Gyuri bácsi.

  1. Nagyon nagy emberismerettel rendelkezhetik ,az biztos ,
   –de mindenki önmagából indul ki —ez nemcsak szavazás hanem vélemény nyilvánítás

 3. Hát igen nagyon félre értelmezhető a kérdés és sokan igennel válaszolnának!Én feleslegesnek tartom a nép szavazást,mert idáig is mindennek az ellenkezője az ígért szavaknak!!!Böszmésen itt már minden el van kurva ,éjjel-nappal hazudnak!!!!Itt már nem csak Trianon van veszve de Európa is,innen már a jó isten se csinál rendet!!

  1. Nem fogják fel! Ugyanis a magyar mellérendelő észjárás fel sem tételezi azt az aljasságot, aljasságsorozatot immár évezredek óta, amivel a szemita népek rendelkeznek felettünk. Mióta a Tóra adja nekik az észt, hogy a gójokkal kötött semmilyen megállapodás sem kötelező betartani. És hiába esküdnek még akár félbevágott fekete kutyára is, ha az érdekük úgy kívánja, minden szavukat képesek megváltoztatni. Épp erre találták fel a törvények tömkelegét, és az ügyvédek garmadáját.
   A magyar nép meg velük szemben olyan hülye, hogy mindig ragaszkodik a velük megkötött szerződésekhez. Erről szól az EU-is. Nekünk is ugyanúgy kellene fellépnünk, az EU-s törvényt csak akkor tartsuk be, ha az nekünk jó. Ha nem, akkor kukába az olyan törvényekkel. Ehhez kellenének azért okos nemzeti elkötelezett jogászaink, ha lennének.

 4. „Ehhez kellenének azért okos nemzeti elkötelezett jogászaink, ha lennének.”
  T.T. István!
  Vannak hazánkban jól képzett jogászok,csak azok a megszálló hatalom részei – egyébként teljes mértékben azonosulni tudok a véleményével.
  H.B.
  „Külső életformákra és nyelvi tekintetben a magyarhoz hasonulva, de népiségét megőrizve él népünk között a múlt században egyenként bár, de igen nagy tömegben beszivárgó zsidóság. Beolvadását a magyar társadalom széles rétegeinek ösztönös elzárkózása mellett erős faji öntudata s a magyarságtól idegen erkölcsisége és szellemisége akadályozta meg.
  (Hóman Bálint)

 5. nekem az tetszik legjobban, hogy bár milyen témájú NIF irásainak hozzászolásaiban, hogy egy-két kivételével, semmi közük nincs az adott cikkben felvetett problémához… , hiányoznak javaslatok azok kiküszöbölésére, megoldására. Miska bácsik és Mari nénik az okos, magasműveltségű hozzászlok segitségével inkább szeretnék jobban megérteni a felvetett hiányosságok mikéntjét, mélybben belelátni, okosodni…
  Gyuri bácsi

  1. Talán azért nincs, vagy kevés a megoldási javaslatok a hozzászólásokban, mert a valóságban is a megoldási lehetőségek száma csekély.
   Gyanítom, a megoldást nem az emberek briliánsnál briliánsabb javaslatai fogják elhozni, hanem a természettörvények szigorúan az emberre is vonatkozó tételei, ami alól a kártevőknek sem lesz kibúvása.

   1. Valahol már leírtam, hogy ez egy sátáni művelet. Ugyanis, ha igennel szavazol, akkor egyszerűen átruházod a nép önrendelkezési jogát a kormányra, ha nemmel szavazol, akkor kiteszed az országod és a néped a mutyi-megállapodásnak.
    Azóta sokat gondolkodtam a megoldáson. Egyre inkább hajlok afelé, hogy MINDENKINEK el kell menni, de senkinek sem szabad szavazni!
    A szavazólapra nem X-eket kel tenni, hanem szöveget, melyben erősen TILTAKOZIK minden szavazó a hamis választék ellen, valamint határozottan közli, hogy NEM ADJA ÁT a NÉPFELSÉG JOGAIT EGYETLEN KORMÁNYNAK SEM!!!!
    Ez esetben a szavazás ÉRVÉNYES LESZ, ám az eredmény érvénytelen, akár az igen, akár a nem kerül többségbe.
    Ne feledjük! Magyarországon ma már nem csak magyarok, illetve a magyarokkal barátságos népek élnek!!!!

  2. Első lépésben nekem inkább az tetszik, és értékelem, hogy a kuruc.info-s trágárságok hiányoznak innen. Gondolom, hogy ez köszönhető a valódi moderálásnak és nem a cenzúrának (amit nem gyakorolok!), ahogy teszik ezt más oldalakon. A konkrét jobbító javaslatok elhangzása jól jönne nekünk szerkesztőknek is, de különösen jól jönne a REFORMOK KELLENEK kategóriában lévő cikkekhez. Ugyanis azokat a javaslatokat (sajnos túl kis létszámban) mind összeollózom egy Pártprogram nevű word-file-ba.
   Gyuri bácsinak köszönöm az észrevételt!

 6. Nem tudom, hogy a cikkhez korábban hozzászólók felfigyeltek-e arra, amit Gulyás Gergely, az országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke mondott 2016.05.24.-én a napirend előtti felszólalásában? A felszólalást az M1 csatorna híradója többször is leadta a nap folyamán.
  „Arra kérünk valamennyi pártot, a magyar közélet minden szereplőjét, hogy tekintse nemzeti ügynek, hogy Magyarországon az Országgyűlés határozhassa meg, hogy kivel kívánunk együtt élni.”
  Tehát azt, hogy kivel kívánunk együtt élni, ne a magyar nép, ne a magyar választópolgárok, hanem az országgyűlés határozhassa meg! A napirend előtti felszólalás álságos már csak azért is, mert azt, hogy „kivel kívánunk együtt élni”, az országgyűlés akár a mai napon is eldönthetné, mindenféle népszavazás nélkül! Alaptörvény 1. Cikk: „(1) MAGYARORSZÁG legfőbb népképviseleti szerve az Országgyűlés.”
  Továbbra is az a véleményem: a népszavazás más célokat szolgál, és valójában köze nincs a kötelező betelepítési kvóta egyértelmű elutasításához! Az, a népszavazás érvényessége esetén is csak vagylagos marad! Az országgyűlés estleges hozzájárulását a kötelező betelepítési kvótához, már el is kezdte indokolni:
  – „A politikus kijelentette, hazánk érdeke az uniós tagság…”
  – „Rámutatott, az Európai Bizottság azzal fenyegeti azokat a tagállamokat, akik nem hajlandók elfogadni a kényszerbetelepítést, hogy minden egyes migráns után, – akit át kívánnak telepíteni, és akit az adott ország nem venne át – 80 millió forintnak megfelelő összeget kell fizetni.”
  – „Elmondta, megszületett a második bizottsági javaslat, amely most már felső korlátok nélkül osztaná szét az elmúlt évben ide érkezett embereket.”
  A fentiek előrebocsátásával kérdezem: tudja valaki, hogy az Európai Bizottság második javaslata után hányszor 80 millió forintot fog kelleni fizetnünk, ha történetesen az országgyűlés elutasítaná a betelepítési kvótát? Főleg annak tükrében, hogy több millió migráns Európába érkezésével számolnak a következő években! Akinek van erre vonatkozó pontos információja, kérem, ossza meg velem is!
  Végül hangsúlyozom: Gulyás Gergely az országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, tehát nem „akárki”.
  A fenti idézetek itt találhatók: http://www.fidesz.hu/hirek/2016-05-24/nekunk-kell-meghatarozni-hogy-kivel-akarunk-egyutt-elni/
  Madarász László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük