KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kétséges, hogy a héten szavaznának az Ukrajnának nyújtandó segélyről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyre kisebb az esélye annak, hogy az amerikai képviselőház ezen a héten szavazna az Ukrajnának nyújtandó segélycsomagról, mivel Mike Johnson házelnök a republikánus párton belül egyfajta nyomással néz szembe a törvényhozási terveit illetően – jelentette az Associated Press.

A kongresszusi vezető kedden órákat töltött a Capitolium Hill-en képviselőtársaival, arról tárgyalval, hogyan lehetne biztosítani azt, hogy a pártja által prioritásnak tekintett irányelvek a demokraták által kért finanszírozás mellett átmenjenek a kamarán – írja az AP. Mivel nem készült dokumentumtervezet, „bármilyen támogatás elfogadása ezen a héten [komolyan] kétséges”.

A Fehér Ház hetek óta sürgeti Johnsont, hogy bocsássa szavazásra a szenátus által február végén elfogadott 93 milliárd dolláros törvényjavaslatot. A javaslat biztonsági segítséget nyújt Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak, valamint humanitárius segélyt biztosít a Gázai övezetnek.

Johnson a közelmúltban jelezte, hogy támogatná, hogy több pénzt küldjenek Kijevnek, ha az nem segély, hanem kölcsön lenne. Ezen a héten további nyomás nehezedett rá, miután Irán megtorló támadást intézett Izrael ellen, amelyet a zsidó állam az USA támogatásával állított meg.

Az AP jelentése szerint a házelnök egy bonyolult megközelítést mérlegel, amely külön szavaztatná a szenátusi törvényjavaslatot. A szenátusnak ezután szavazna arról a törvényhozási javaslatról, amely a képviselőházból érkezik.

A republikánus párt azt szeretné, ha az USA déli határának biztonságát a kiadási javaslathoz kötnék. Johnson az amerikai joghatóság alatt álló orosz vagyonok elkobzását és az Irán elleni szankciókat is szorgalmazhatja – tette hozzá az AP.

A republikánus találkozó során a házelnök állítólag figyelmeztette az Ukrajnának nyújtandó támogatás keményvonalas ellenzőit, hogy tervének alternatívája az lenne, ha a demokraták eljárási manőverekkel kikényszerítenék a szenátusi törvényjavaslat megszavazását. Thomas Massie kentuckyi képviselő állítólag lemondásra szólította fel Johnsont. Az előző képviselőházi elnököt, a kaliforniai Kevin McCarthyt saját pártja taszította le posztjáról, mert állítólag háttéralkukat kötött a demokratákkal Ukrajnával kapcsolatban.

Ez is érdekelheti:  FSZB: az ukrán hírszerzés közvetlenül részt vett a moszkvai terrortámadásban

A még több pénz Kijevbe áramoltatásának hívei azt hangoztatják az egyre szkeptikusabb amerikai szavazók előtt, hogy a pénz nagy részét otthon költenék el a védelmi célú termékek gyártásának megerősítésére.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Mike Johnson, az Egyesült Államok képviselőházának elnöke a 2024. április 16-i sajtótájékoztatót követően. © Win McNamee / Getty Images

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük