KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Keményen beleszállt Josep Borrellbe a Politico

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Diplomáciai Borat-díjat” adományozott a Politico Josep Borrellnek, az Európai Unió külpolitikai vezetőjének. 

A lap szerint ha van valami, amire az európaiak biztosra számíthatnak, akkor az az, hogy Borrell sosem hagyja ki a lehetőséget, hogy „szájába vegye a lábát”. A Politico megemlíti többek között, hogy Borrell úgy nevezte békésnek az ecuadori választásokat, hogy az egyik jelöltet meggyilkolták. Azt is nehezményezi a lap, hogy 2022 februárjában bejelentette, hogy Brüsszel vadászgépeket küld Ukrajnának – amelyben csak jóval később született megállapodás. A lap szerint Borrellnek már-már küldetéstudata van, hogy bizonyítsa az európaiaknak, mennyire ügyetlen a diplomáciában.

Josep Borrell: Kapcsoljátok le a fűtést európaiak!

A díj Sacha Baron Cohen híres figurájáról, Boratról kapta nevét, aki egy kazah antiszemita figuraként forgatja fel politikai inkorrektségével az amerikai mindennapokat.

Hasonlóan „elismerő” szavakat kapott egyébként Ursula von der Leyen, aki a Politico szerint „a német, aki Európa elnökének tetteti magát”.

A lap szerint hiába próbálja mutatni, hogy az ő kezében a hatalom, amikor meg is próbálja azt gyakorolni, „mindig belerohan egy téglafalba”. A lap szerint ráadásul Von der Leyent Borrell és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke akadályozta meg a hatalom gyakorlására és kiterjesztésére tett kísérleteiben. Sőt, a cikk egyenesen úgy fogalmaz: Charles Michel sokkal inkább viselkedik európai vezetőként, mint Von der Leyen.

Mandiner

Josep Borrell, az EU-s diplomácia vezetője (Forrás: EU Tanács)

Ez is érdekelheti:  Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük