KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Josep Borrell: Kapcsoljátok le a fűtést európaiak!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Josep Borrell, az Európai Unió (EU) külpolitikai főképviselője arra kérte a polgárokat, hogy kapcsolják le otthonaik fűtését, mivel ez az egyik módja annak, hogy az unió  csökkentse az orosz gáztól való függőségét az ukrajnai konfliktusban.

„Az előttünk álló kihívások nagyon kemény hozzáállást igényelnek, és hajlandónak kell lennünk megfizetni az árát” – jelentette ki Borrell, és azt javasolta, „az európai polgárok csökkentsék otthonaik fűtését” , „lehetőségeik szerint a gázfogyasztás.”

Az EU-tisztviselő nyilatkozata azután született, hogy az unió új szankciókat hozott nyilvánosságra Oroszország és Fehéroroszország ellen az ukrajnai konfliktus miatt. Az új korlátozások számos fehérorosz bankot kizártak a SWIFT-hálózatból, sújtották az orosz tengeri szektort, valamint 160 orosz képviselőt és üzletembert.

Az EU jelenleg a szén 45%-át, gáz 40%-át és olajának 27%-át importálja Oroszországból.  Borrell kijelentette, hogy az unió lépéseket tesz annak a köldökzsinórnak az elvágására, mely az európai gazdasági rendszert köti össze az orosszal, mivel ez lehetőséget ad Oroszországnak arra, hogy tartalékokat halmozzon fel, amelyekből finanszírozni tudja az ukrajnai konfliktust.

Az Európai Bizottság kedden felvázolta azt a javaslatot, hogy jóval 2030 előtt függetlenítsék Európát az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól. Az EU azzal kezdi, hogy az év vége előtt kétharmaddal csökkenti keresletét, válaszul Oroszország katonai tevékenységére.

„Egyszerűen nem támaszkodhatunk olyan beszállítóra, amely kifejezetten fenyeget bennünket. Most kell cselekednünk, hogy enyhítsük az emelkedő energiaárak hatását, diverzifikáljuk gázellátásunkat a következő télre, és felgyorsítsuk a tiszta energiára való átállást” – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden a terv ismertetésekor.

Russia Today nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Évértékelő - Orbán Viktor: Brüsszelből egyre csak a baj zúdul be hozzánk

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük