KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Katonai megbeszélések Ukrajna és Oroszország között?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Rendszerint jól értesült amerikai újságíró állítása szerint az ukrán fegyveres erők parancsnoka „privát” tárgyalásba bocsátkozott az orosz fegyveres erők parancsnokával – értesült a Magyar Békekör tudósítója szombaton.

A Pulitzer díjas Seymour Hersh, forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Valerij Zaluzsnij ukrán főparancsnok Valerij Geraszimovval, az orosz haderő parancsnokával folytat magánmegbeszélést olyan békekötésről, amely – Zelenszkij elnök tervétől eltérően – többé nem kötné a béke feltételéül a Krím és a Donbász visszaadását, hanem tudomásul venné a Krím Oroszországhoz tartozását, az oroszok által elfoglalt területeken pedig szavazással döntenének a területek hovatartozásáról.

Oroszországnak cserében el kellene fogadnia, hogy Ukrajnát integrálják a NATO-ba, a NATO viszont nem telepíthetne sem támadó fegyvert, sem idegen csapatokat Ukrajnába.

Ha Hersh értesülése megfelelne a valóságnak, Zaluzsnij és megbízói szeretnék elérni, hogy Moszkva lemondjon Ukrajnával kapcsolatos hármas céljáról: Ukrajna nácitlanításáról, demilitarizálásáról és semlegessé változtatásáról.

December 1-i szkopjei sajtóértekezletén Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy Oroszországnak nincs oka változtatni Ukrajnával kapcsolatos céljain – írta tudósítónk.

Az orosz külügyminiszter kijelentése arra utal, hogy Moszkva nyugati tapogatózásként fogja fel Zaluzsnij ajánlatát, ugyanakkor nem zárkózik el még a “privát” tárgyalás elől sem – jegyezte meg tudósítónk.

New York, 2023. december 2. szombat (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka © © AFP / Ukrán elnöki sajtószolgálat

Ez is érdekelheti:  Vekker úr: Nyakig a pedofil ügyben az ellenzék? - avagy az erkölcsi hullák hajnala

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Katonai megbeszélések Ukrajna és Oroszország között?

  1. MIERT TARTANÁK BE MOST AZ IGÉRETET,HISZ RÉGEBBEN SEM TARTOTTÁK BE.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük