KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Katar mindent tagad a korrupcióról és megfenyegette az Európai Uniót

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ázsiai ország az energiabiztonsággal fenyegeti Európát.

Katar tagadja, hogy bármilyen köze lenne a belga hatóságok által vizsgált korrupciós ügyhöz, amelyben az Európai Parlamenthez köthető személyek érintettek – erről a Neokohn tudósít.

Emlékeztettek: a belga hatóságok négy, az Európai Parlamenthez kötődő személy ellen emeltek vádat, mivel a világbajnokságnak otthont adó Katar állítólag ajándékokkal, készpénzzel halmozta el őket, hogy befolyásolják az uniós döntéshozatalt. A botrány középpontjában Eva Kaili áll, az európai baloldal befolyásos politikusa, aki egy think tankben ül Bajnai Gordonnal, Korányi Dáviddal és Soros Györggyel is és akinek már a vagyonát is befagyasztották.

Katar szerint előítéletekről van szó

Egy katari diplomata szerint „előítéletek” vezettek ahhoz, hogy az Európai Parlament csütörtökön megszavazta a Katart érintő jogszabályokkal kapcsolatos minden munka felfüggesztését, és a katari képviselők kizárását a parlament épületéből. Hangsúlyozták: a felfüggesztés a vízumliberalizációval, a légiközlekedési megállapodással és a tervezett látogatásokkal kapcsolatos jogszabályokat érinti mindaddig, amíg a vádakat meg nem erősítik vagy el nem utasítják.

„Az ilyen diszkriminatív korlátozás bevezetéséről szóló döntés…

negatív hatással lesz a regionális és globális biztonsági együttműködésre,  valamint a globális energiaszegénységről és energiabiztonságról folyó tárgyalásokra” – mondta a diplomata, aki szerint a belga kormány „nem tett erőfeszítéseket arra, hogy kormányunkkal együttműködjön a tények megállapítása érdekében”.

 

Az Európai Parlament szóvivője nem kommentálta a vádakat.

Mandiner

Kiemelt kép: dpa/Kay Nietfeld

Kapcsolódó:

Tovább gyűrűzik a brüsszeli korrupciós botrány

Ez is érdekelheti:  Amerikai kutató: Orbánra nem tudnak nyomást gyakorolni

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük