KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij: megkezdődött a Krím visszafoglalása, az ukránok fejében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukránok lelkileg már készen állnak arra, hogy erőszakkal visszafoglalják a Krím félszigetet Oroszországtól – mondta Volodimir Zelenszkij elnök a TF1 francia televíziónak adott vasárnapi interjújában. A Krím “visszahódítása” állítólag már elkezdődött az ukránok fejében – állította az elnök, arra utalva, hogy akár már 2023-ban ellátogathat a “megszállt” félszigetre.

“Maga a hadművelet még nem kezdődött el” – mondta Zelenszkij, amikor Kijev Krímmel kapcsolatos terveiről kérdezték.

“Amikor elkezdődik, akkor biztosan hallani fognak róla” – mondta a TF1-nek, hozzátéve, hogy ő személy szerint úgy véli, “a Krím visszafoglalása már elkezdődött az emberek fejében, és ez nagyon fontos”.

Zelenszkij szerint Kijevnek nem elég, ha csak ismételten kijelenti, hogy a félsziget az ukrán terület része. Ukrajnának készen kell állnia arra, hogy erőszakkal visszafoglalja azt – mondta, hozzátéve, hogy Oroszország aligha fog lemondani róla.

“Készen kell állni és menni kell [a Krímbe]” – mondta Zelenszkij.

“Senki sem adná fel a Krímet csak úgy, minden különösebb ok nélkül. A visszafoglalás mindig a társadalommal kezdődik: annak akaratával és felkészültségével. Úgy vélem, a kezdet megtörtént” – magyarázta az elnök.

Zelenszkij nem közölt részleteket az állítólagos hadművelet időzítéséről, de azt mondta, hogy “szereti a Krímet”, és “szívesen menne a megszállás alól felszabadított Krímbe”, hozzátéve, hogy “jó lenne” 2023 nyarán odaérni.

A hét elején Olekszij Danyilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács vezetője szintén azt mondta, hogy Ukrajna tervezi a félsziget visszavételét. “Harcolni fogunk a Krímért, ha szükséges” – mondta, hozzátéve, hogy Kijev erre nem kér engedélyt senkitől.

A Krím a 2014-es népszavazás óta Oroszország része, amelyen az ott lakók a kijevi Majdan-puccsot követően elsöprő többséggel az Oroszországhoz való csatlakozásra szavaztak. Zelenszkij többször kijelentette, hogy szándékában áll átvenni az irányítást a Krím felett, Ukrajnának azzal a négy korábbi régiójával együtt, amelyek a közelmúltban szintén az Oroszországi Föderációhoz való csatlakozás mellett döntöttek.

Ez is érdekelheti:  Egyre nő a feszültség Bosznia-Hercegovinában - Milorad Dodik miniszterelnök megismételte korábbi kijelentését

Orosz Hírek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük