KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ma érkezik Putyin Lukasenkóhoz Minszkbe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn egynapos munkalátogatásra utazik Minszkbe, ahol megbeszélést folytat Alekszandr Lukasenkóval . Putyin 2019 júniusa óta először látogat Fehéroroszországba.

Mint a Kreml sajtószolgálata megjegyezte, a tervek szerint megvitatják az orosz-fehérorosz stratégiai partnerségi és szövetségi kapcsolatok továbbfejlesztésének kulcskérdéseit. Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője  arról számolt be , hogy a beszélgetés „a kétoldalú kapcsolatok teljes palettáját érinti”, beleértve a kereskedelmi és gazdasági együttműködést is. A minszki információk szerint a témák között szerepel a szakszervezeti programok végrehajtása, valamint a kiesett importtermékek helyettesítésének közös projektje. Szintén napirenden van az energiaszektorbeli együttműködés.

Közben az orosz hadsereg, amely a regionális csapatcsoport létrehozásának részeként érkezett Fehéroroszországba, zászlóalj-harcászati ​​gyakorlatokat hajt végre – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. „A parancsnokság a koordináció utolsó szakaszában, a zászlóalj harcászati ​​gyakorlatait követően összegzi az egységek harcképességéről és harckészültségéről kialakult eredményeket” – áll a katonai osztály közleményében. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz hadsereg a fehéroroszországi gyakorlótereken „folytatja az intenzív harci kiképzést”.

 

Kiemelt képen Putyin és Lukasenko / archív felvétel

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Újabb település bevételéről számolt be az orosz védelmi minisztérium

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük