Mindenkinek: Donbassz – A Rosszija 1 Tv megrázó erejű dokumentumfilmje (18+)

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Karácsony álma: új “ideiglenes adó” bevezetése Budapesten

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A budapestiek főpolgármestere szerint, ha válság van, át kell gondolni, kik tudnak – ha átmenetileg is – nagyobb részt vállalni a közteherviselésből.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Így aztán a főváros egy fél százalékos, úgynevezett újraindítási adó bevezetésén gondolkozik. Ezt a főpolgármester a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács ülésén tartott prezentációjában adta elő.

A terhet:

az ötmilliárd forintnál nagyobb iparűzési adóalappal rendelkező vállalkozásoknak kellene fizetniük, addig, amíg a koronavírus okozta gazdasági válságból ki nem jut a főváros.

A főpolgármester természetesen a bevezetés okaként veti fel, hogy számításaik szerint Budapest arányaiban háromszor több adóbevételtől esik el a járvány miatt, mint a központi költségvetés.

Nos, nem ragozzuk tovább a kérdést. Azt sem említjük, hogy a kerékpársávok felfestésén és ezáltal az ellehetetlenített belvárosi közlekedésen kívül többet felmutatni nem igazán tud a főpolgármester. Nem csodálkoznánk azon sem, ha egy ideiglenes adófajta minimum Karácsony budapesti uralkodásáig fennmaradna, akárcsak az ez év szeptemberéig ideiglenesen felfestett belvárosi kerékpársávok.

MTI alapján:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: