KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kaczynski: A járvány tudatosította az EU gyengeségét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ha most a koronavírus-járvány körüli helyzetből már levonhatók valamilyen gyakorlati következtetések, akkor annyi elmondható, hogy az EU „nagyon komoly reformokra és változásokra szorul” – szögezte le Kaczynski. „A vírus kozmopolita” – fogalmazott.

Az Európai Unió (EU) komoly reformokra szorul, a koronavírus-járvány sokakban tudatosította a szervezet gyengeségét – jelentette ki Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke, volt kormányfő a Gazeta Polska hetilap kedden ismertetett interjújában.

Fotó: Igor Smirnow/Gazeta Polska

Ha most a koronavírus-járvány körüli helyzetből már levonhatók valamilyen gyakorlati következtetések, akkor annyi elmondható, hogy az EU „nagyon komoly reformokra és változásokra szorul” – szögezte le Kaczynski a niezalezna.pl konzervatív hírportálon részben már közzétett, szerdán teljes egészében megjelenő beszélgetésben.

Szerinte az EU „a szuverén európai nemzetek” szervezete kell hogy legyen. Az ENSZ alapokmánya szellemében az ilyen szervezet tagállamai a pontosan meghatározott területeken kívül „maguk intézik dolgaikat, és ebbe senki sem jogosult beleszólni” – mondta Kaczynski.

„Meggyőződésem, hogy a járvánnyal összefüggő jelenlegi válság nagyon sok emberben tudatosította ez EU gyengeségét, megmutatta a nemzetállamok kulcsfontosságú szerepét” – jelentette ki.

Az európai információs politika az utóbbi évtizedekben „a hazafias magatartások kiszorítását, így a saját haza iránti lojalitás gyengítését célozta” – állapította meg. Úgy látta: a közvélemény ilyen befolyásolása részben hatékonynak bizonyult, például sikerült úgy beállítani Lengyelország és az EU viszonyát, mintha az ellentétes lenne. Közben az ilyen ellentét „teljesen mesterkélt” – húzta alá a politikus.

Hangsúlyozta: Lengyelországnak az EU-ban kell lennie. „Az unió viszont semmiképp sem valamiféle állam, hanem egy nemzetközi szervezet”, melyre a tagállamok a gazdasági témák kivételével szuverenitásuknak csak nagyon kis részét ruházzák át.

A koronavírus-járvány kapcsán nyilatkozott az EU jövőjéről a Gazeta Wyborcza balliberális napilapnak március végén Donald Tusk is. Az Európai Néppárt elnöke, volt lengyel kormányfő, a fő lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform tiszteletbeli elnöke szerint az „első levonandó következtetés” az, hogy az EU-ra még nagyobb szükség van, mint eddig, mégpedig „egységesebb, több eszközzel, több hatalommal felruházott unióra”.

Ez is érdekelheti:  Friss hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

Ezt Tusk azzal indokolta: „a világjárványok ismétlődni fognak”, a választ ezért európai szinten kell megadni, a nemzetállami megoldások hosszú távon nem fognak működni, „mert a vírus kozmopolita”. „Senki nem volt rá felkészülve” – reagált Tusk az uniós járványkezelő intézkedésekre vonatkozó felvetésre.

MTI – Gondola

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kaczynski: A járvány tudatosította az EU gyengeségét

  1. A „zunió” már alapjaiban egy beteg elme szüleménye volt ! Azoké,akik az anyagi és egyébb erőforrásokat bitorolják,keresztül,kasul gázolva mindenen,és mindenkin. A terv egy egységes biomassza létrehozása,történelem,gyökerek,önérzet nélküli „élő munkaerő”. (ahogy gyújtsráferi nevezi a dolgozó Népet) Önmagában a „virus” nem lehetne probléma,de ott van mögötte egy parazita réteg,aki-ami ,már jó előre tudja,hogy milyen járványok jönnek,mennek. Ami nem tudja,hogy már mit csináljon a pénzével. Semminek nem tud már örülni,hiszen mindent és mindenkit(?) meg vett és meg tud venni. Politikustól, országokig . Ha már szeretni képtelen,akor marad az ölés, pusztítás. Ez történik már ezer évek óta.
    ” ha a fiaim nem akarnának háborút,soha nem lenne többé.” (rotscholdné-gutle schnapper)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük