KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Potenciális gyilkosok!

Vajon mivel magyarázható ez a tömeges hisztéria, ez a mindenkit átfogó félelem?

Ennek az eredete, az ember jelleméből, mivoltából ered.  A viselkedésünk a belénk programozott ösztönökön alapul.  A természet (ha tetszik a Teremtő), hogy ki ne pusztuljon a HOMO SAPIENS = az értelmes emberi faj több ösztönnel programozta be az emberiséget. Ezen ösztönökön alapul a viselkedésünk. A legfontosabb, aminek köszönhetően nem halunk ki – az életösztön és ezen belül a le nem győzhető, az akaratunk ellenére is, a fajfenntartási ösztön.  Ennek van alárendelve az élet, és kritikus helyzetbe felülkerekedhet az egyén életösztönén. Ez határozza meg az ember viselkedését. Ennek vannak alárendelve az olyan tulajdonságaink, mint a fokozott óvatosság, körültekintés, félelem. Ezért mi általában elővigyázatosan fogadjuk az újításokat, óvakodunk, idegenkedünk, félünk az ismeretlentől. Bizonyos helyzetekben felülkerekedik a „csorda ösztön”. Egyes veszélyes helyzetekben az embereken eluralkodik a tömeges félelem, ami megbénítja az egyén cselekvőképességét. Például, amikor egy fegyveres terrorista sakkban tart egy nagy csoportot. A tagok együttesen sem mernek ellenállni, még ha tudják is, hogy a banditának kevesebb lőszer van a fegyvertárba, mint a megfélemlítettek száma. Mindenki fél, hogy épp ő lehet a lövöldözés áldozata.   

Hasonló helyzet állt elő ezzel a koronavírussal szemben is.  Kiszámíthatatlan, ki, mikor, miképp fertőződött/fertőződhet meg, és ez milyen következményekkel jár. A szólás szerint, az ember mindhalálig hisz, remél.  Ez a tulajdonság késztet milliókat lottózni-totózni a gyors meggazdagodás reményében. Hasonló módon vélekednek e rettenetet kiváltó ragály iránt.    Egy többezresszámú közösségben, ha akár csak egyet szemel ki ez a gyilkos micsoda, mindegyiket külön-külön elfog a rettegés.  Mindenki attól tart, hogy éppen ő lesz az áldozat.  Ez a korvír hozott létre egy új, még ragályosabb, és megállíthatatlanul gyorsabban terjedő F-vírust – a félelem vírust.

Ez az új Fvírus abban is veszélyes, hogy    állandó feszültségben, rettegésben tartja az embereket.  Ez nyomasztó, akár csak a tudat alatt, de jelenlévő stressz, ami lényegesen gyengítheti az immunrendszerünket, megváltoztatva mentalitásunkat, ami nem kevésbé negatív következményekkel járhat, mint a páni félelem végén bekövetkező gazdasági válság okozta bizonytalanság, a minőségi él életvitel romlása, ellehetetlenülése.

Ez is érdekelheti:  Brüsszel kicsinyes és hatástalan bojkottja

Azokban a dolgokban amelyik érintik a nép, az ország sorsát, megengedhetetlen a könnyelműség, felelőtlenség, populizmus, az olcsó demagógia. A vészhelyzetben a kormány bevezethet bármilyen legszigorúbb korlátozásokat, tilalmakat.   És ne tartson a belső – külső dohogástól, az elégedetlenkedőktől. „A kutya ugat – a karaván halad”

Már világossá vált, hogy ez a titokzatos alattomos vírus tünetmentes is lehet, de ennek ellenére a hordozója fertőzheti a környezetét. Továbbá, hogy nem csak az időseket, krónikus betegeket küldi Szent Péter elé, hanem életerős egészséges embereket, sőt gyerekeket is.  Ezzel, gondolom, mindenkinek számolni kel.      

Az emberek zöme nagyjából betartja az intézkedéseket, a szükséges korlátozásokat a   tilalmakat.  Jómagam minden este leereszkedek a 4 emeletről és a 80 évemmel kb. 30 – 60 percet muszáj járnom.  Hisz az élet – mozgás.  A szembejövőkkel nagy ívben elkerüljük egymást.  Senkivel és semmivel nem érintkezek. Lépcsőházi ajtót lábbal nyitom, úgy, mint a lakás ajtaját is.   Itthon alaposan, szappannal mosom a kezem, fertőtlenítek, elkülönítem min. 24 órára a ruhámat.

Az ünnepekre, úgy tudom, hogy szigorították a kijárási tilalmat, a csoportosulásokat…  Nem tudtam tudakozódni, hogy nálunk is, mert már csütörtök délutántól a városháza telefonja nem válaszolt.  Független ettől a kisvárosomban is nem kevés azok száma, akik fittyet hánynak az előírásokra. Íme néhány példa a tapasztalatomból az ünnepek alatt.

Minden nap találkoztam kisebb-nagyobb csoportokkal, akik szorosan egymás mellett állva nevetgéltek, sőt az egyik gyülekezethez csatlakozott egy fiatal asszony, akit ölelve, arcon csókolva üdvözöltek. Több fiatalokból álló gyülekezetet láttam nevetgélni, gitározni szorosan egymás mellett.  Nem ritka a kutyasétáltatóknál sem, hogy nagyon közel egymás mellé állnak, ülnek egy kis tere-ferére, kutyusok simogatására. És néhány kirívó eset. A stadionon akartam átmenni a másik utcára, mikor előttem állt egy kis csoport kamasz.  Mivel nem mutattak szándékot, hogy félre álljanak, megálltam úgy 15 méterre előttük. Erre vihogva elkezdtek gúnyolódni: „ni, az a tag fél hozzánk közeledni!”. Kénytelen voltam visszafordulni. Később megláttam őket kosarazni… Tudom, nem ezek a buta kölykök hibásak, hanem a szülők, akik elfelejtik nevelni a gyermeküket. Ez elkeserítő. A cigányok (bocs a romák) csoportosan kószálnak az utcákon.  Betolakodnak a boltokban 9 – 12 között, amikor ez idő alatt kizárólag csak az idősek mehetnek be…

Ez is érdekelheti:  Kiderült Magyar Péter csúnya titka, lelepleződött a díszes társaság

A locsolkodó hétfőn az erkélyemről láttam, hogy egy fiatal mama a két óvodás korú gyermekével megállt a szemközti lakóház előtt.  Egy pont akkor az udvaron járkáló idős bácsi kedvesen üdvözölve, hozzájuk ment, meglocsolta mindhármukat, megpaskolta a kicsiket, és adott nekik valami apróságot. Ekkorra a szomszéd lépcsőházból kijött egy idős néni, a nagymama. Az öreg nekiiramodott, hogy a mamát is meglocsolja. Erre a mama hangosan határozottan kijelentette:” ne közeledjetek hozzám!”.  Küldött légpuszit az unokáknak és lányának majd visszasietett…

Mint látjuk, nem kevés az értetlenkedő, felelőtlen és ostoba bravúroskodók száma. Ezek fokozott veszélyt jelentenek mindannyiunk számára. Minél több van ilyen, annál több lesz a fertőző vírushordozók száma. Így annál nagyobb a valószínűség, hogy én is elkaphatom, aminek a következményét senki se tudja megjósolni. Akár engem is elküldhet a másvilágra, sokunkkal együtt.

Eszembe jut EINSTEIN egyik szellemes mondása: „A világűr (a kozmosz) és az emberi butaság végtelen. Habár az elsőben kételkedem”.

Mivel a kormánynak nem áll módjában keményen büntetni a renitens alakokat, legyen nekem engedélyezett, ha találkozom ilyen agyalágyult egyénekkel, akik „megajándékozhatnak” ezzel a gyilkos vírussal, s ezzel akár az életemre is törnek, hogy az életem megvédésére bármilyen eszközhöz folyamodhassak. De talán jobb, ha az ilyen felelőtlen agyalágyult egyéneket, mint gyilkosság kísérlet elkövetőit   példamutató szigorral büntetnék.  És ha annyira igyekeznek öngyilkosok is lenni, a legfertőzőtöbbek közzé kényszeríteni ápolóknak…   Így a bravúrságuk még hasznossá is válik.

Kövér  György  2020.04.14.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Potenciális gyilkosok!

 1. https://www.hireim.ma/index.php/bejegyzes/599123-nemet-orvos-a-koronavirus-koruli-folyamat-egy-nagy-atveres-sokan-az-agressziv-gyogykezelesbe-halnak-bele-video/?fbclid=IwAR2GjyTfML3xzf5GCAWkpBs5x8ghUvHrrEYeMrRjScV3OyJFQisdzC_O7v0 EZ KÉT TÖRTÉNET PRO ÉS KONTRA …MELYIKET HIGGYÜK EL – SZERINTEM EGYIKET SEM – AZ A TANÁCSOM, HA 101-SZER ELJÁTSSZÁK VELÜNK AKKOR 101-RE IS KOMOLYAN FOGJUK VENNI – ÍRTAM LE MÁR AZ ELEJÉN – MOST ANNYI KIEGÉSZÍTÉSSEL DE AKI AZ OKOZATOT KREÁLTA NAGYON SÚLYOS BŰNTÉTEST ADNÁK, HOGY ÖRÖKRE MENJEN EL A KEDVED AZ ILYESMITŐL AZ EMBERI ÉRZELMEKKEL VALÓ JÁTSZÁSÁTÓL!

 2. Maximálisan egyetértek Kövér György írásával. Érdemes elolvasni és elgondolkozni rajta. Megkönnyíthetjük magunknak és másoknak is az előttünk álló nehéz időszakot.

 3. Az odáig teljes OK,hogy senkit nem akarok megfertőzni,(még véletlenül sem !) de a félelem, a rettegés, hatalmas ostobaságra vall! A SORS felett a törvénynek nincs hatalma ! Aki megszületett,az meg is fog halni ! Most vagy ötven év múlva nem mindegy?! Aki ide született, az négy dolgon keresztül fog menni. A születés,a betegség,az öregség és a halál. Ha szerencséje van, kimarad belőle legalább egy,vagy kettő.
  „szerencsés aki ide született,de szerencsésebb az,aki megtalálja a kivezető utat innen.” (Buddha)
  Vannak akik szerencsés csillagzat alatt születtek,nekik aranyból van a kalitka,mig másoknak legfeljebb acélból,de keveseknek jut el a tudatáig,hogy ennek milyenségétől függetlenül akkor is csak egy börtönben él. („azt hiszitek,hogy szabadok vagytok,pedig csak a ruháitokat váltogathatjátok egyik életből a másikba,és legfeljebb a vágyaitokat cserélhetitetek.” Nietzsche) Persze ehhez tudatosulni kellene,hogy miért is vagyok itt, és ki is vagyok valójában. De mig a többség a testével,elméjével azonosítja magát,és olcsó örömökben, gyönyörökben keresi a mendennapi élet értelmét, céljait, ha sérül a komfort zónája,elfogja a pánik, mert azt hiszi,minden örökké fog tartani. Aminek kezdete van,annak vége is lesz !De amit itt „kultúrának” neveznek,nem akaródzik ezekről beszélni,hiszen a hatalomnak célja,hogy abban a hamis illúzióban tartsa a Népet,hogy ebbe a hetven,nyolcvan évben belesürítve kell elérni mindent. Ezért rohangászik fejvesztve mindenki,nehogy lemaradjon valamiről is. „az állam ha szól,hazug nyelvén szól,bármit mond hazudik, s amije van ,lopta azt. ” (Nietzsche)
  Ami a „virust” illeti,meg van a módja,hogy kitakaritsa az ember magából,ha esetleg megtelepedett benne,de erről itt ne akaródzik beszélni „hivatalos orvosi ” körökben. Pedig az Oroszok ,Indiaiak, már száz éve használják. ( 3%-os hidrogénperoxid,ezüst kolloid), vagy akár a klórdioxid is,amit az akadémikus orvoslás minden eszközzel tilt. Magamat csak is ezen szerekkel gyógyítom,ha valamilyen gondom van e téren. TUDÁS létezik,csak jelenleg azok kezében van többnyire,akik méltatlanok rá, ahogy akár csak a közelébe is kerüljenek,mert nem Szolgálnak, hanem kizárólag ártanak a másfajú Népeknek.
  Nekem ez a véleményem !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük